Rauta liikkui Ruskanostoissa

Sotkamon terveyskeskuksen voimailutiloihin oli saapunut yhteensä 9 osanottajaa ottamaan toisistaan mittaa. Yksi oli ylitse muiden, mutta muut sijat vaativat täyttyäkseen kovan kilpailun.

Martikainen selvä hallitsija

Kilpailujen parhaaksi nostajaksi palkittiin Jari Martikainen. Martikainen tyylitteli lavalla 960 kilon yhteistuloksen, joka koostui 360 kilon kyykystä, 240 penkistä ja 360 kilon vedosta. Wilksin pisteitä ropisi 537,15 pistettä. Janne Huusko esitti varmoja otteita epäonnistuen vain kerran. Huuskolle irtosi toiseksi parhaan nostajan titteli 456,22 pisteellä ja 817,5 kilon tuloksella. Kolmannen sijan nappasi Pyhäjoen Pauhun Sami Siltala, jonka 620 kilon yhteistulos tuotti 443,44 pistettä.

Visalaiset paransivat ennätyksiään

Kilpailussa nähtiin kaksi Visan edustajaa. Minna Piirainen oli kilpailun ainoa naisnostaja, ja kilpailu olikin Piiraiselle ensimmäinen voimanostokilpailu. Piirainen onnistui lavalla mainiosti ilman ainuttakaan hylkäystä. Jalkakyykyssä Piirainen selvitti 115 kiloa jotka suorastaan lensivät suorille jaloille. Penkissä ennätys parani kerralla jopa 10 kiloa, tulokseen 75 kiloa. 16 vuotta vanha piirinennätys jäi ainoastaan 2,5 kilon päähän. Maasta Piirainen onnistui vetämään 135 kiloa, tullen yhteistulokseen 325 kiloa.
Toinen visalainen Mikko Rusanen suoritti perusvarmasti kilot liikkeelle. Rusanen kyykkäsi 210 kiloa, ennätysyritys 222,5 kiloa jäi tällä kertaa välille. Penkiltä Rusanen punnersi 145 kiloa joka on Rusasen henkilökohtainen sekä Kainuun piirinennätys. Vedossa Rusasen puhti riitti 215 kiloon joka toi lopulta yhteistuloksen 570 kiloa.