Juniorit varmistivat SM-kilpailupaikat Kajaanissa

Penkkikisoihin Kajaaniin oli lähtenyt Sotkamosta viisi nostajaa. Seuran junioreiden, Ville Niskasen, Hannu Oikarisen, Joni Niskasen ja Jarno Saarelan oli tehtävä tulos, jotta portit aukenivat Pietarsaaren SM-kilpailuihin. Saarelan piti punnertaa myös tulosraja, 77,5 kg. Ns. kokeneempaa kaartia Visalaisista kisoissa edusti Pekka Tervo.

Juniorit onnistuivat siinä missä pitikin. Ville teki kaksi onnistunutta nostoa ja lopputulokseksi merkittiin 50 kiloa. Hannu punnersi toisellaan 65 kiloa, kolmanteen lastattu 70 kiloa oli tällä kertaa liikaa. Joni sai niin ikään kaksi onnistunutta nostoa, punnertaen lopulta tuloksen 72,5 kiloa. Jarno pisti ensimmäiseen nostoon 80 kiloa, joka varmisti hänenkin pääsyn SM-kisoihin. Jarnon tulos oli lopulta 95 kiloa. Tervo ei onnistunut mallin näyttämisessä nuoremmilleen, vaan jäi ilman tulosta yritettyään kahdesti 187,5 kiloa ja viimeisellä 200 kiloa ei löytänyt tietään rintaan saakka.

Junioreiden seuraava etappi on Kajaanissa 22.1. jolloin tehdään varustekokeiluita ja saadaan lisää kisakokemusta ennen helmikuun alun SM-kisoja Pietarsaaressa.