Visalla vahva edustus Kajaanissa

Kajaanissa järjestettiin tänään kansalliset voimanostokisailut. Visalaisia kisoihin oli saapunut ruhtinaallinen määrä, jopa kahdeksan nostajaa. Kaksi kolmasosaa kisan osanottajista tulikin Sotkamosta.

Joni Niskanen, Ville Niskanen ja Hannu Oikarinen olivat lähteneet hakemaan lisää kisakokemusta. Joni kyykkäsi ensimmäisellään 50 kiloa ja jätti loput yritykset käyttämättä. Penkiltä nousi 70 kiloa joka jäi 2,5 kiloa ennätyksestä. Kaksi yritystä 75 kilosta epäonnistuivat niukasti. Maastavedossa Joni tyylitteli 100 kiloa.

Ville teki kolme onnistunutta suoritusta kyykyssä, tulos lopulta 120 kiloa. Penkiltä tuli toisella 50 kiloa, 52,5 oli tällä kertaa liikaa. Maastavedossa Ville veti viimeisellään 130 kiloa, joka on myös uusi alle 17-vuotiaiden Suomen ennätys.

Hannu kyykkäsi kahdesti onnistuneesti, toisellaan 90 kiloa. 100 kiloa jäi välille. Penkiltä suorille käsille ojentui 67,5 kiloa jossa Hannu paransi aiempaa ennätystään 2,5 kiloa. Maastavedossa hyväksytysti tuli 115 kiloa.

Tuomas Tolvanen ei ole treenannut kovimpaan mahdolliseen tahtiin, mutta onnistui silti mainiosti. Tolvanen kyykkäsi toisellaan 220 kiloa, penkiltä tuli kolmen onnistuneen suorituksen ansiosta 150 kiloa ja Tolvasen kenties bravuurilajissa maastavedossa tulokseksi merkattiin 235 kiloa. Yhteistuloksella 605 kiloa Tuomas rikkoi myös 400 wilksin rajan. Tolvanen palkittiin kilpailun kolmanneksi parhaana.

Ysikolmosissa odotettiin kovaa kilpailua Pekka Tervon ja Jani Korhosen välillä. Tervo onnistui ottamaan avauslajissa 30 kilon etumatkan Korhoseen kyykkäämällä 275 kiloa. Korhonen kavensi eroa penkillä työntämällä suorille käsille 190 kiloa Tervon jäädessä 10 kiloa heikommaksi. Ero oli ennen maastavetoa 20 kiloa Tervon hyväksi, mutta Korhosen maastaveto tietäen kilpailusta voisi tulla vielä hyvinkin tiukka. Kummallakin oli sama aloituspaino, 260 kg joka nousi kummallakin kevyesti. Tervo nosti toisellaan 270 kiloa joka jäi lopulta hänen parhaakseen. Korhosen toisen 280 kiloa jäi loppusilausta vaille ja hän jätti kolmannen yrityksensä käyttämättä. Tervo voitti lopulta tämän kisailun yhteistuloksella 725 kg. Korhonen teki yhteensä 695 kg. Tämä järjestys oli myös koko kilpailussa, Tervo oli kilpailun paras ja Korhonen kakkonen.

Lauri Kemppainen lähti hakemaan penkiltä Suomen ennätystä. Ensimmäisen 220 kiloa suorastaan lensi suorille käsille. Kaksi yritystä 240 kilosta jäivät kuitenkin harmillisesti välille. Kyykystä ja vedosta Kemppainen nosti tarvittavat nostot, kummassakin 65 kiloa. Yhteistulokseksi kirjattiin 350 kiloa.

Mikko Rusanen nosti viimeisiä kisoja ennen kauden päätavoitetta, veteraanien SM-kilpailuja maaliskuussa Kuusamossa. Kyykyssä Rusanen nappasi 205 kiloa, kaksi yritystä 225 kilosta epäonnistuivat tällä kertaa. Penkiltä Rusanen teki kolme onnistunutta nostoa, sivuten lopulta ennätystään 145 kiloa. Vedossa tuli niin ikään kolme hyväksyttyä suoritusta, tulos 225 kiloa jäi 5 kiloa henk. koht. ennätyksestä. Yhteistulos 575 kiloa jäi 15 kiloa ennätyksestä.