Kansainvälinen liitto kieltää penkkipaidat – voimanosto olympialajiksi

Voimanoston kansainvälinen liitto IBF teki yllättävän ratkaisun ja kielsi penkkipaitojen käytön 1.4.2011 alkaen. Pikainen päätös astuu voimaan välittömästi. Päätöksen taustalla on ehto lajin olympiakelpoisuuden saavuttamisesta. Tämän päätöksen seurauksena on erittäin todennäköistä, että voimanosto nähdään esittelylajina jo Lontoon olympialaisissa. ”Penkkipaitojen kieltäminen on ensimmäinen askel lajin luonteen muuttamisesta raa’an voiman mittariksi välineurheilun sijaan” – totesi IBF:n tiedottaja Wim Swarzenburger.

Uutinen lajin olympiakelpoisuuden saavuttamisesta on saanut kansainväliset sponsorit liikkeelle. Liiton tiedotteen mukaan sponsoreiden yhteydenottoja on tullut siinä määrin, että liitto joutunee palkkaamaan henkilöitä ruuhkautuneiden puhelinlinjojen purkamiseksi. ”Olihan tämä aika yllätys, vaikka tämän suuntaisia toiveita olemmekin viime vuosina pitänee yllä” – iloitsi Kalevi Telkkä Voiman nostoliitosta.

Suomen Voiman nostoliitto on tehnyt alustavan kartoituksen olympiavalmennusryhmään nimettävistä. Listalla on myös tuttuja nimiä Visan nostajakaartista. ”Käynnistämme olympialaisiin tähtäävän valmennuksen pikaisella aikataululla. Leiritys käynnistyy kesäkuussa Puerto Ricon leirillä, jonne A-ryhmä lähetetään Veikkauksen urheilun ja kulttuurin tukirahoituksella” – kertoo Suomen maajoukkuekoordinaattori Tom Paavalniemi.

Lisätietoja osoitteesta: www.helsinginsanomat.fi/urheilu/voimanosto_olympialajiksi