Asko teki comebackin Toukosissa

Lauantaina Kajaanissa nostetuissa XIV Topin Toukosissa kilpaili neljä Visan nostajaa. Lähes kaikki nostajamme onnistuivat mainiosti. Kisaan osallistui kaikkiaan 32 nostajaa. Palkintojärjestys ratkaistiin Wilksin pisteillä. Kisassa nostettiin myös kolme Suomen ennätystä.

Sirviön comeback

Asko Sirviö palasi tauon jälkeen onnistuneesti kisalavoille. Veteraaniluokassa kilpaillut Sirviö punnersi toisellaan 152,5 kiloa. Nosto oli helpon näköinen, mutta Asko tyytyi tulokseensa ja jätti viimeisen noston käyttämättä. Kainuun Sanomien urheilutoimitus bongasi Askon paluun ja uutisoi sen näyttävästi äitienpäivän numerossaan (kuva). Asko sijoittui veteraanien kisassa neljännelle sijalle wilksin pisteissä. Karihaaran Karun Kari Alakorpi vei veteraanien mestaruuden 235 kilon töytäisyllä. Tulos on veteraanien Suomen ennätys.

Helenalle ennätys

Helena Kvistin penkki oli ”kulullaan”. Kolme onnistunutta nostoa 75, 80 ja 85 kilolla tiesivät henkilökohtaista ja piirin ennätystä. Kova työ alkaa kantaa hedelmää, sillä myös Helenan nostot näyttivät helpolta. Ennätystulos syntyi peruskuntokauden oheistuotteena, joten parannusta on jatkossakin syytä odottaa. Naisten kakkospytty tärähti tärähti vain 0,6 Wilksin pistettä Aira Knutarsille hävinneenä. Knutars punnersi veteraanien Suomen ennätyksen 80 kiloa.

Pekan nostoissa varmuutta

Pekka Tervo nosti viime vuodet huomioiden poikkeuksellisen varmaotteisesti. Paidan vaihto löysempään Titanin malliin F6 on tuonut Sotkamon Adoniksen voimat esiin ja nyt mies vie paitaa, eikä toisinpäin. Pekan nostot 185:stä ja 192,5 kilosta olivat näyttäviä. Yritys 200 ei ollut huono, mutta aivan eivät naksut tällä kertaa vielä riittäneet. Pekka sijoittui miesten sarjassa kakkoseksi.

Hannu maksoi oppivelkoja

Junnuissa nostaneen Hannu Oikarisen kohtalona oli jäädä tuloksetta. Hannu aloitti kisan suoraan ennätyksestä ja tällä kertaa riskin otto tuotti vesiperän. Sairastelu oli vienyt pojasta parhaan terän ja nostot jäivät puolitiehen. Tästäkin varmasti otettiin opiksi ja tulevalla viikolla Hannu viritteleekin jo uutta matoa koukkuun. Alle 20-vuotiaiden sarjan voitti Varpaisjärven Sami Tuovinen 200 kilon SE -punnerruksella.