Hellu nosti raakana 320 kiloa

Visan Helena Kvist nosti mainiosti Kuusamossa lauantaina toukokuun 15. päivänä kisatuissa kansallisssa RAW-kisoissa. Naisten sarjassa 57kg kisannut Helena teki lavalla yhdeksän suoran. Täydellistä päivää kuvasi myös se, etteivät Helenan nostot saaneet yhtään punalamppua syttymään. Lyhenne ”RAW” tarkoittaa sitä, ettei kisassa käytetä tukevia nostovarusteita.

Helenan kyykyn sarja oli 100, 105 ja 110 kiloa.
– Teknisesti nostot eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen päivän rautaan, analysoi Helena kyykkyjään.

Penkissä suorille käsille nousi helpon näköisesti sarja 60, 65 ja 70 kiloa.
– Penkki onnistui nappiin ja varaakin jäi. Reeni alkaa toimia odotetulla tavalla, kertoi Hellu onnistuineista penkkipunnerruksistaan.

Maastanostossa sormilukon käyttö on alkanut pelaamaan, nostot olivat irtonaisia ja teknisesti mallikkaita. Vedossa päivän sarja oli 120, 130 ja 140 kiloa.
– Nostot olivat kaikin puolin onnistuneita ja myös vetoon tuntui jäävän varaa.

Helenan yhteistulos oli 320 kiloa, mitä voidaan pitää erinomaisena tuloksena varsinkin, kun se on kesken peruskuntokauden tehty.

Kuusamon Erä Veikot olivat järjestäneet erinomaisen lämminhenkisen, huumorilla höystetyn ja muutenkin toimivan kisatapahtuman. RAW-voimanosto ja -penkkipunnerrus näyttävät saavan jalansijaa Suomen maalla. Myös heinäkuun 9. päivänä nostettavien Rantapenkkareiden ohjelmassa on ”Summer Raw”-kisa, jonka odotetaan keräävän suuren osanottajamäärän.