Kemppainen nosti Suomen ennätyksen MM-lavalla!

Sotkamon Visan Lauri Kemppainen (83kg) nosti upean kisan lauantaina Itävallan Söldenissä penkkipunnerruksen maailmanmestaruuskisoissa. Kemppainen nosti toisellaan 245kiloa, mikä paransi voimassa ollutta Suomen ennätystä viidellä kilolla. Tulos riitti neljänteen sijaan.

Kemppainen avasi kisan onnistuneesti 235 kilon punnerruksella ja oli kierroksen jälkeen neljäntenä. Toiseen nostoon kuormattiin Suomen ennätys 245 kiloa, minkä Lauri selvitti helpon näköisesti ja piti tällä neljännen sijan. Kolmannella kierroksella käytiin varsinainen taktiikkapeli. Lauri muutti kolmannen kierroksen painojaan ensin 247,5 kilosta 252,5 kiloon. Ja vielä uudestaan 255 kiloon, jolla hän tavoitteli sarjan kärkipaikkaa. Nosto jäi kuitenkin harmittavasti loppuojennusta vaille vajaaksi.

Laurin ennakkoajatuksen mukaisesti ”tilastoja oli turha tuijottaa”. Lauri nousi rankingin 11. sijalta neljänneksi, eikä mitali jäänyt lopulta kuin viiden kilon päähän ja kultaankin jäi vain kymmenen kilon marginaali. Onnistuesssaan viimeisessä nostossa Lauri olisi noussut korkeimmalle korokkeelle. Maailman kärki aikuisten sarjassa on siis todella lähellä.

Sarjan voitti USA:n Thurman 252,5 kilon punnerruksella. Toiseksi nousi Venäjän Sarinsky 250 kilolla. Tilastokakkonen Espanjan Perales Maldonado oli kisan kolmas 247,5 kilon tuloksella. Sarjan tilastokärki Japanin Fukushima sai suihkukomennuksen epäonnistuttuaan kolmesti aloituspainostaan.