Ensimmäisen kisapäivän saldona kaksi mitalia [PÄIVITETTY]

Ylitorniolla järjestettävien voimanoston yleisen sarjan SM-kilpailuiden ensimmäinen kilpailupäivä oli sotkamolaisittain menestykäs. Helena Kvist juhli pronssia 57 kilon sarjassa ja Minna Piirainen hopeaa 72-kiloisissa.

Helenalla loistava kilpailu

Helena Kvist onnistui miltei täydellisesti kilpailussaan. Jalkakyykyssä Kvist teki kolme puhdasta nostoa ja sivusi viimeisellään ennätyspainojaan 160 kiloa. Penkillä erinomainen suorittaminen jatkui, kolme hyväksyttyä nostoa, viimeisellä 80 kiloa joka jää vain 2,5 kiloa Kvistin parhaasta. Maastaveto oli tänään ”kulullaan”, jälleen kolme hyväksyttyä vetoa, viimeisellä 160 kiloa joka sivusi Kvistin parasta ja yhteistulokseksi kauan odotettu ja hamuttu 400 kiloa. Kilpailut eivät olleet edes Kvistin päätavoite, joten erinomainen suoritus kesken harjoittelukauden!

Minna ennätysvauhdissa

Toinen lauantain Visa-nostaja oli Minna Piirainen. Piirainen kyykkäili kolmesti ja todella kevyesti, mutta viimeinen 140 kilon rauta, joka olisi parantanut ennätystä jopa 15 kiloa, hylättiin valitettavasti syvyydestä. Lajista kuitenkin tulokseksi 125 kiloa ennätystä sivuten. Penkki kulki tänään Minnalla ja jopa varoja jäi, kun viimeisellä suorille käsille ojentui 80 kiloa parantaen aiempaa ennätystä 2,5 kiloa. Maastavedossa Minnallekin kolme onnistunutta suoritusta, viimeisellä 160 kiloa ennätystä sivuten, joten yhteistulokseksi muodostui 365 kiloa, aiempi ennätys parani 2,5 kiloa.

Videokooste kilpailusta: