Joni Niskanen vaikeuksien kautta Suomen mestariksi

Sotkamon Visan Joni Niskanen sai palkintokaappiinsa lisää täytettä, kun tänään Tampereella järjestetyistä nuorten ja veteraanien penkkipunnerruksen SM-kilpailuista Niskanen saavutti uransa toisen Suomen mestaruuden. Mestaruus irtosi 70 kilon punnerruksella.

Vaikeuksien kautta voittoon

Alle 20-vuotiaissa 59 kilon sarjassa nostanut Niskanen ei ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa. Painonpudotus oli vienyt voimia ja Niskanen päättikin aloittaa kilpailut varmasti ilman penkkipaitaa. Seuraaviin nostoihin penkkipaita laitettiin päälle, mutta 85 kiloa ei suostunut nousemaan ylös. Tulos riitti kuitenkin mestaruuteen, kun haastajia ei saapunut Tampereelle yhtään kappaletta.

Kainuulaisittain onnistuneet kilpailut

Jonin lisäksi kilpailemassa oli viisi Kajaanin Kuohun nostajaa. Suomen mestaruuden voittivat Toivo Kyllönen M60 +120kg sarjassa 110 kilon tuloksella ja Aira Knutars M50 52kg sarjassa 81 kilon tuloksella joka on myös uusi Suomen ennätys. Olli Törrönen oli hopealla M17 74-kiloisissa. Pentti Räisänen oli tasokkaan M40 93kg sarjan seitsemäs 190 kilolla. Yksi mitalisuosikeista, Suke Huovinen jäi ilman tulosta M60 93kg sarjassa yritettyään kolmesti 152,5 kilon painoja onnistumatta.