Villen uurastus palkittiin

Sotkamon Visan Ville Niskasen kaulaan ripustettiin tänään ensimmäinen voimanoston SM-mitali. Pietarsaaressa käytävien nuorten voimanoston SM-kilpailujen aamukisassa nostanut Niskasen sijoittui alle 17-vuotiaiden 74 kilon painoluokassa tiukan kamppailun jälkeen hopealle.

Ville nosti jalkakyykyssä 170, jolla hän paransi ennätystään 15 kilolla. Penkkipunnerruksessa ojentui suorille käsille 75 kilon raudat. Vedon alkaessa Ville oli vielä palkintokorokkeen ulkopuolella. Sotkamon vetokoulun kasvatti näytti, että kisat ratkaistaan vasta, kun tanko on lattialla. Tervolan Kasperi Mikkilä epäonnistui viimeisellä nostolla toisena kisan siinä vaiheessa olleen PV:n Atte Forslundin ohittamisessa. Forslund onnistui viimeisellään ja pakotti Villen nostamaan ennätyspainonsa. Maltillisilla kymmenen kilon korotuksilla edennyt Ville päätyikin viimeisellä nostolla 187,5 kilon tulokseen, jolla hän ohitti PV:n Forslundin 2,5 kilon marginaalilla. Mikkilä nosti 420 kiloa ja kisan voittanut Ylöjärven Teemu Hälfors 544 kiloa. Villen yhteistulosennätys parani jälleen roimasti 432,5 kiloon. Parannusta tuli peräti 45 kiloa.

Toista vuottaan kilpaileva Niskanen on harjoitellut tunnollisesti menestyksensä eteen ja tänään nostettu SM-hopea on hyvä kiitos tehdystä työstä.

Visan Joni Niskanen sekä Kajaanin Kuohun Olli Törrönen ja Peetu Heikkinen joutuivat jättämään nämä kisat väliin sairastumisen vuoksi.

Sotkamon Visa onnittelee Villeä menestyksen johdosta!