Visan veteraanit nousevat SM-lavalle

Veteraanien voimanoston SM-kilpailut nostetaan tulevana viikonloppuna Kuusamossa. Sotkamon Visasta kilpailuun osallistuvat Mikko Rusanen (83kg), Jari Niskanen (105kg) sekä Pasi Kähkönen (120+kg).

Niskanen starttaa kisaan ennakkotilastojen neljänneltä sijalta tuloksella 750.0kg. Edellä ovat kärkipaikkaa pitävä Kuopion Painonnostajien Pasi Asikainen (770.0kg), Tapani Laitala (760.0kg) sekä Mika Paasonen (755.0kg). Näiden lisäksi Niskasen takana hengittää Joni-Pekka Nylund tilastotuloksella 735.0kg. Taistelu mitaleista tulee olemaan Niskasen sarjassa todella tiukka.

Rusasen sarjaan on ilmoittautunut seitsemän nostajaa ja ennakkotilastoissa Rusanen pitää neljättä sijaa. Usealta kilpakumppanilta tosin puuttuu tilastotulos kokonaan, joten heidän tuloskuntonsa on vielä arvoitus.

Kähkönen nostaa ensimmäistä kertaa supersarjassa yli 120 kiloa. Tilastoissa Kähkönen on kolmantena tuloksella 635.0kg. Kärkipaikkaa pitää Ahvenanmaan Ove Lehto (1007,5kg) ja toisena on Timo Luomanmäki tuloksella 712.5kg.

Neljäntenä Visalaisena Kuusamon kilpailussa nähdään Helena Kvist. Kvistin päivätyö rajoittuu tosin kilpa-areenan ulkopuolelle, sillä hän suorittaa kansallisen 1-luokan tuomarikorttiin oikeuttavan kokeen.

Kilpailua voi seurata internetissä live-lähetyksenä osoitteessa:

http://www.ustream.tv/channel/veteraanien-voimanoston-sm-kisa-2012-kuusamo