Loistavia suorituksia Topin Toukosissa

Leo Leppävuori palkittiin parhaana alle 20-vuotiaana miesnostajana

Krista Määttä punnersi Suomen ennätyksen 58,5 kiloa

Topin Toukoset järjestettiin tänä vuonna 15. kerran ja juhlakisa tekikin paluun Kajaanihalliin. Tänä vuonna Toukosissa tuli uutena kilpailuna mukaan RAW-sarja, joka keräsikin suuren osanoton. Kaikkiaan Toukosissa kilpaili yli 50 nostajaa. Visasta kilpailuihin osallistui 9 nostajaa, jotka menestyivätkin varsin mallikkaasti.

Tervo teki upean paluun

Aamupäivän varustekilpailun ainoa visalainen oli Pekka Tervo, joka teki paluun nostolavoille pienehkön tauon jälkeen. Tauko oli selvästi tehnyt hyvää, nimittäin Tervo teki lavalla vain puhdasta jälkeä päätyen 190 kiloon, jolla irtosikin 105 kilon sarjan TUL:n mestaruus. Tervo olikin suorituksiinsa todella tyytyväinen, kun vihdoin kaikki napsahti täydellisesti kohdalleen.

Juniorit hurjassa kunnossa

Varustekisan jälkeen oli vuorossa RAW-kisa, jossa mukana oli kahdeksan visalaista. Ensimmäisissä ryhmissä nostelivat juniorit ja Visan jengi kävikin putsaamassa palkintopöydän. Ville Niskanen nosti parhaan penkkikisan aikoihin ja tuomarivalotkin välkkyivät pelkkää valkoista. Viimeisellä suorille käsille ojentui 70 kiloa, joka paransi Niskasen ennätystä 7,5 kilolla. Niskaselle TUL-hopeaa. Pedro Björkstedt suoriutui ensimmäisistä kilpailuistaan mallikkaasti. Sairastelu ennen kilpailuja oli kuitenkin vienyt Pedron nostoista parhaan terän, tulokseksi kuitenkin toisella ylöstuotu 100 kiloa, jolla TUL:n mestaruus sarjassa 93 kiloa. Leo Leppävuoren kilpailu alkoi pienellä sähläilyllä tuomarimerkkien kanssa, mutta Leppävuori sparrasi itsensä lopulta 105 kilon suoritukseen, joka toi Leolle kilpailun parhaan alle 20v miesnostajan palkinnon sekä tietenkin TUL:n mestaruuden!

Toisessa ryhmässä Krista Määttä äityi todellisiin ennätysmurskajaisiin parannellen jokaisella nostollaan kolmen ikäluokan RAW Suomen ennätyksiä ja alle 17-vuotiaiden varuste Suomen ennätyksiä. Aika hyvin ensikertalaiselta! Viimeisellä suorille käsille ojentui 58,5 kiloa, jolla Krista jäi parhaan naisnostajan tittelistä vain 9 Wilksin pistettä, Kristalle kuitenkin myös TUL:n mestaruus! Naisten paras oli kokenut maajoukkuenostaja Kajaanin Kuohun Aira Knutars. Joni Niskanen esiintyi Kajaanihallin lavalla myös loistavasti, kolme hyväksyttyä nostoa ja tulokseksi 80 kiloa. Edellinen ennätys parani 5 kiloa ja Jonille kilpailuista niin ikään TUL:n mestaruus.

Rusanen ja Korhonen vireessä

Mikko Rusanen asteli lavalle junioreiden jälkeen ja punnersikin tuloksekseen mainiot 112,5 kiloa, jolla irtosi TUL-hopeaa. Huonolle Mikko ei hävinnyt, nimittäin sarjan M40 83kg voittanut Markku Väisänen punnersi uuden yleisen sarjan Suomen ennätyksen ja olikin kilpailuiden paras miesnostaja. Mikon pitää treenata jatkossa entistä lujemmin, nimittäin Visan junioritiimi hengittää jo rajusti niskaan! Jani Korhonen nosti viimeisessä ryhmässä miesten 93 kilon sarjassa ja punnersikin itsensä TUL-hopealle 155 kilolla. Viimeisessä yrityksessä 162,5 jäi aivan loppuojennusta vaille vajaaksi.

Lopuksi

Kisapaikalla nähtiin myös legendaarisia sotkamolaisia nostajia, kun Mika Smura ja Lauri Kemppainen olivat seuraamassa kisoja. Kemppainen ja Smura ovat Visan junioritiimille suuria esikuvia ja juniorit haluavatkin nähdä heidän tekevän paluun nostolavoille ja ottaa heistä oppia.

Video kisoista: