VII Rantakisan tunnelmia (videot lisätty)

Perinteiset Rantapenkkarit kisattiin lauantaina Sotkamon Hiukassa upeassa säässä ja runsaslukuisen yleisön edessä. Hyvät kisajärjestelyt, ainutlaatuinen tapahtuma ja avokätiset palkinnot olivat houkutelleet Hiukkaan ennätysosanoton, peräti 77 nostajaa.

Varustekisa muodostui erittäin tasokkaaksi. Kilpailun parhaana nostajana palkittiin Kokkolan Simon Kankkonen, joka nosti miesten Suomen ennätyksen sarjaan 93kiloa. Uusi ennätys on nyt 260 kiloa. Kokkolan nostajat olivat muutoinkin oivassa nostovireessä. Nimittäin Kokkolan Jymyn Marko Saarimaa (66kg) punnersi suorille käsille uuden Suomen ennätyksen 205 kiloa. Hurjalla tuulella oli myös Varpaisjärven Markus Ahonen (105kg), joka teki nuorten Suomen ennätyksen 260 kiloa ja toisti temppunsa vielä RAW-kisassa punnertamalla 177,5 kiloa. Karihaaran Katri Alakorpi hauskuutti jälleen yleisöä muun muassa musiikkivalinnoillaan. Sotkamolaisittain kovimmasta tuloksesta vastasi Jani Korhonen (93kg), joka pääsi Visan 200-kilon kerhoon tuloksellaan 205 kilolla. Janin toinen piilotavoite täyttyi myös, kun hän pääsi pöyhimään seurakaverinsa Pekka Tervon kahdella kymmenellä kilolla. Mikko Rusanen (83kg) onnistui 140 kilon punnerruksessaan.

RAW-kisassa lämminhenkinen tahti jatkui. Ahosen lisäksi Suomen ennätyksiä paransi kolme nostajaa. RAW-kisan paras nostaja oli odotetusti Huittisten Voimailijoiden Tero Seppänen 232,5 kilolla (veteraanien SE) miesten superraskaassa sarjassa. Kajaanin Kuohun Aira Knutars (52kg) nostatti paikallistunnelmaa punnertamalla veteraanien Suomen ennätyksen 65kiloa. Naisten paras nostaja oli jo kolmatta vuotta peräkkäin Raahen Hanna-Mari Maaninen 95 kilon punnerruksella. Kokkolan Mikko Seikkula (+120kg) punnersi 170 kiloa, mikä on Suomen ennätys sekä RAW- että varustepuolella. Paras juniorinostaja oli Kokkolan Janne Puumala 115 kilon tuloksella. Visan Pedro Björkstedt onnistui mainiosti 102,5 kilon punnerruksessa. Myös 107,5 tuli suorille käsille, mutta valitettavasti nosto jouduttiin hylkäämään tuomarimerkkien noudattamatta jättämisen vuoksi. Naisten kisassa nosti kolme visalaista. Ensimmäistä kertaa kisannut Mervi Kähkönen nosti 50 kiloa. Juniorinostajamme Krista Määttä nosti mainiosti 57,5 kilosta. Tämän vuoden voimanoston Sm-hopeamitalisti Minna Piirainen punnersi 65 kiloa.

Kilpailun paras joukkue oli Kokkolan Jymy, kuten kahtena edellisenäkin vuotena. Tämä tarkoitti sitä, että sai Rantakisan kiertopalkinnon haltuunsa pysyvästi. Visa sijoittui pisteissä neljänneksi.

Rantakisa on kasvanut vuosi vuodelta ja visalaiset odottavat mielenkiinnolla, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Tämän vuoden uutuutena kisapaikalla oli lämmittelypuolen valkokangas ja näyttö, josta kilpailijat saattoivat seurata kisan kulkua niin tulosten kuin live -kuvan avulla.

Visa haluaa kiittää kaikkia kilpailuun ja sen järjestämiseen osallistuneita!

Ensi kesänä Hiukassa punnerretaan taas – satoi tai paistoi!

Videokooste: