Visalle kaksi mitalia RAW-penkin SM-kisoista

RAW-penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna Äänekoskella. Sotkamon Visan nostajat saavuttivat kilpailuista kaksi mitalia. Sotkamolaisia oli lavalla yhteensä viisi kappaletta.

Määtän debyytistä ennätysmurskajaiset

Krista Määttä oli ensimmäisissä SM-kilpailuissaan, mutta lavatyöskentelyssä tämä ei näkynyt. Alle 17-vuotiaiden 52-kiloisissa nostanut Krista otti heti ensimmäisellään nimiinsä Suomen ennätyksen alle 17-, 20- ja 23-vuotiaisiinkin ja paransi tulostaan vielä toisellaan 55 kiloon, joka jäi lopulta hänen parhaakseen. Määttä pokkasi suorituksellaan myös kaikkien nuorten naisten sarjassa toiseksi parhaan palkinnon.

Joni jatkaa mitalikannassa

Joni Niskanen oli viidensissä SM-kisoissaan ja Jonin tasosta kertoo saavutettu viides SM-mitali. Alle 20-vuotiaiden 66 kilon sarjassa Niskanen avasi kilpailun varmalla 75 kilon työnnöllä ja paransi toisellaan ennätystään 82,5 kiloon. Viimeisellä 2,5 kiloa lisää oli vielä liikaa, mutta Jonille kisasta muistoksi uusi oma ennätys ja hopeamitali! Kulta matkasi Tapanilan Erän Otto Osaselle 105 kilolla.

Leo, Pedro & Ville mainiossa kunnossa

Alle 17-vuotiaiden 74 kilon sarjassa Leo Leppävuori oli ennakko-odotuksissa yksi Visan mitalikandidaateista. Leon aloitus 100 kiloa hylättiin kuitenkin 2-1, mutta toisella nuorukainen paikkasi alun töppäyksensä. Viimeiseen lastattiin ennätysrauta 107,5 kiloa jolla kaulaan laitettaisiin pronssimitali. Tällä kertaa rauta ei kuitenkaan liikkunut Leolle tuttuun tahtiin, tulokseksi 100 kiloa ja neljäs sija. Sarjan mestaruuden voitti Ylöjärven Ryhdin Teemu Hällfors tuloksella 127,5 kiloa.

Alle 17-vuotiaiden 83 kilon sarjassa visalaisia oli kaksi, Pedro Björkstedt ja Ville Niskanen. Ennakkoon Björkstedtillä olisi mahdollisuudet jopa mitalille, kun Niskasen olisi tyytyminen nostamaan omaa kisaa. Pedro aloitti kilpailun varmalla 100 kilon työnnöllä ja Ville yhtä varmalla 65 kilolla. Toiseen nostoon molemmat laittoivat 7,5 kiloa lisää ja molemmille jälleen hyväksytyt suoritukset. Tässä vaiheessa Pedro oli viidentenä ja viimeiseen päätettiin laittaa sillä hetkellä pronssiin vaadittu 117,5 kiloa. Se oli kuitenkin tällä kertaa liikaa, Pedrolle tulokseksi 107,5 kiloa ja viides sija. Villellä viimeisessä 75 kiloa oli myös liikaa, tulokseksi 72,5 kiloa ja kahdeksas sija. Sarjan mestaruus meni Seinäjoelle, Sami Lehtoselle tuloksella 127,5 kiloa.

Video: