Visalaiset SE-kunnossa Kajaanissa

Kajaanin Kuohu järjesti Vienankadun voimailutiloissa tänään kansalliset RAW-voimanostokilpailut. Sotkamon Visasta kilpailuihin osallistui kuusi nostajaa, yhteensä kisassa oli mukana 25 nostajaa.

Kristalla huikeita tuloksia

Krista Määttä oli ensimmäisissä voimanostokilpailuissaan, mutta työskentely lavalla oli todella varmaa. Jalkakyykystä Kristalle tulokseksi 87,5 kiloa joka on uusi Suomen ennätys kaikkiin juniori-ikäluokkiin. Penkiltä tulokseksi jäi 55 kiloa, kun viimeisellä SE-yritys 59 kiloa jäi tällä kertaa välille. Tämä oli Kristan kilpailun ainoa epäonnistuminen, muuten tuomarivalot välkkyivät pelkkää valkoista! Maastanostossa Krista päätyi lopulta huipputulokseen 150 kiloa, joka on myös uusi SE kaikkiin juniori-ikäluokkiin. Huomion arvoista on myös se, että tulos on todella lähellä myös aikuisten SE:tä ja tällä vedolla Krista on tällä hetkellä Suomen kolmanneksi paras RAW-maastavetäjä avoimessa ikäluokassa! Yhteistulokseksi niinikään SE 292,5 kiloa! Krista sijoittui naisten sarjassa ykköspallille pisteillä 349,05, jotka toivat selvän yli 72 pisteen eron seuraavaan.

Pedron onni kääntyi

Pedro Björkstedtin kilpailu ei alkanut lupaavasti, kun kaksi ensimmäistä kyykkyä 135 ja 140 kilosta hylättiin pienien huolimattomuusvirheiden takia. Pedro kuitenkin näytti kovan kilpailijan luonteensa ja lastautti viimeiseen yritykseensä uudet SE-painot 153,5 kiloa. Ja kuinka helppo tämä suoritus olikaan! Kolme valkoista, kisa sai jatkua ja uusi SE taskuun! Penkkipunnerruksessa Pedro oli myös ennätyskunnossa, kaikki nostot 3-0 läpi ja viimeisellä uusi henkilökohtainen ennätys 115 kiloa. Viimeisenä vuorossa oli Pedron bravuurilaji, maastanosto. Toisella ylöstuotu 200 kiloa varmisti Pedrolle yhteistuloksen Suomen ennätyksen ja viimeisellä nostollaan Pedro otti vielä nimiinsä myös maastanoston SE:n, joka kirjataan nykyään lukemiin 210,5 kiloa. Yhteistulosta kertyi 479 kiloa, eli kolmen Suomen ennätyksen päivä myös Pedrolla! Pedro sijoittui juniorisarjan toiseksi pisteillä 330,45.

Ennätyksiä, tulosrajoja, epäonnea

Leo Leppävuori oli myös Pedron ja Kristan lisäksi ensimmäisissä voimanostokilpailuissaan. Lavalla tämä ei näkynyt, nimittäin Leollakin 8 onnistunutta suoritusta! Jalkakyykyn 132,5 kiloa, penkkipunnerruksen 112,5 kiloa, maastanoston 165 kiloa ja yhteistuloksen 410 kiloa olivat kaikki uusia ennätyksiä. Leo oli lopulta juniorisarjan kolmas 295,06 pisteellä.

Joni Niskanen ja Ville Niskanen olivat Kajaanissa tekemässä pelkkiä tulosrajoja Sotkamossa ensi vuonna järjestettäviin RAW SM-kilpailuihin. Jonille tulokseksi 230 kiloa ja junioreiden 8. sija, Villelle 265 kiloa ja 9. sija.

Timo Salminen teki comebackin voimanostolavoille yli viiden vuoden tauon jälkeen. Jalkakyykyssä Timo loukkasi nivustaan ja joutui jättämään viimeisen kyykyn väliin, tulokseksi toisella tuotu 180 kiloa. Penkiltä Timo punnersi sisukkaasti 125 kiloa. Maastavetoa Timo ei pystynyt loukkaantumisensa vuoksi suorittamaan täysin tehoin, tulokseksi siten vain muodollinen 65 kiloa jolloin yhteistulosta kertyi 370 kiloa. Timo oli miesten sarjan yhdestoista.

Videokooste: