Ruskanostoissa ennätystuloksia

Sotkamon Visa järjesti jälleen perinteiset Ruskanostot eilen Sotkamon terveyskeskuksen voimailutiloissa. Kilpailuihin osallistui yhdeksän nostajaa ja yksi onnistui myös parantelemaan Suomen ennätyksiä.

Pyttykerholaiset Suomen kärkeä

Tuusniemen Rajun Jari Martikainen oli kolmatta vuotta putkeen kilpailun paras 536,16 pisteellä. Martikaisen yhteistulos 960 kiloa koostui 360 kilon jalkakyykystä, 250 kilon penkkipunnerruksesta ja 350 kilon maastanostosta. Martikainen yritti vielä viimeisellään parantaa nimissään olevaa maastanoston Suomen ennätystä 367,5 kiloon, mutta jo melkein loppuasennossa ollut nosto nytkähti hieman alaspäin, josta johtuen nosto hylättiin.
Kilpailun kakkonen oli niinikään 500 pistettä puhkonut Kuopion Jari Saario. Saario kyykkäsi 320 kiloa, punnersi 230 kiloa ja veti maasta 330 kiloa, saavuttaen näin yhteistulokseksi 880 kiloa.
Kolmanneksi sijoittui kilpailun parhaan juniorinostajan palkinnon pokannut Pyhäjoen Pauhun Jarkko Perttula 476,32 pisteellä. Jarkon yhteistulos oli 757,5 kiloa, joka koostui 310 kilon kyykystä, 175 kilon penkistä ja 272,5 kilon vedosta. Perttula otti nimiinsä alle 20-vuotiaiden Suomen ennätykset maastanostoon ja yhteistulokseen, lisäksi hän sivusi omissa nimissään olevaa jalkakyykyn SE:tä.

Kilpailun parhaaksi naisnostajaksi palkittiin Raahen Hanna-Mari Maaninen 405,76 pisteellä. Maaninen kyykkäsi 160 kiloa, penkkasi 140 kiloa ja veti maasta 150 kiloa. Yhteistulosta Maaninen keräsi 450 kiloa.

Visalaiset kunnossa

Sotkamon Visan omia nostajia kilpailuissa oli kaksi, Jari Niskanen ja Mikko Rusanen. Niskanen yritti uutta jalkakyykyn Suomen ennätystä kahdesti, mutta kummallakin kerralla tarvittava syvyys jäi puuttumaan. Jarille yhteistulosta 765 kiloa, jalkakyykystä 290 kiloa, penkkipunnerruksesta 205 kiloa ja maastanostosta 270 kiloa. Niskanen oli kilpailun neljäs.
Rusanen tavoitteli Antero Juntusen nimissä olevaa Kainuun piiriennätystä veteraaneihin, mutta tulos jäi valitettavasti vain 5 kilon päähän. Mikolle yhteistulosta 577,5 kiloa, jalkakyykystä 215 kiloa, penkkipunnerruksesta 142,5 kiloa ja maastanostosta 220 kiloa. Rusanen oli kilpailun seitsemäs.

Tulevaisuudesta

Eilen Visan syyskokouksessa päätettiin, että Ruskanostoja ei ensi vuonna järjestetä, joten nämä kilpailut jäivät ainakin toistaiseksi viimeisiksi Ruskanostoiksi. Seuraavat Visan järjestämät kilpailut ovat 1.12., jolloin ’Dynamon kellarissa’ kilpaillaan Pikkujoulupenkkarit.

Tulokset: http://www.livescoresheet.com/results/event/220/