Visalaisille SE-tuloksia Kokkolassa

Kokkolassa tänään järjestettyihin kansallisiin voimanostokilpailuihin otti osaa neljä Sotkamon Visan nostajaa. Kolme teki SE-tuloksia ja neljäs SM-tulosrajan.

Krista jälleen ennätyskunnossa

Kun Krista Määttä on astellut nostolavalle, on SE-tuloksia ropissut lähes joka kerta haaviin. Näin myös tänään, Määttä murskasi Suomen ennätykset heti kyykyssä kaikkiin juniori-ikäluokkiin. Viimeisellä ylöstuotu 125 kiloa singahti loppuasentoon kuin raketti, odotettavissa on vielä paljon lisäkiloja! Penkiltä Määttä punnersi viimeisellään 70 kiloa, parantaen näin omissa nimissään ollutta alle 17-vuotiaiden Suomen ennätystä 11,5 kilolla! Maastavedossa Krista yritti parantaa omissa nimissään olevaa Suomen ennätystä, mutta 152,5 kiloa jäi tällä kertaa loppuojennusta vaille vajaaksi. Kristalle kuitenkin tulokseksi mainio 140 kiloa ja yhteistulosta 335 kiloa, joka on myös uusi SE kaikkiin juniori-ikäluokkiin!

Pedrolla & Villellä SE-taistelu

Pedro Björkstedt ja Ville Niskanen kilpailivat molemmat alle 17-vuotiaiden 83 kilon sarjassa, ja kummallakin kiilui silmissä ikäluokkansa SE-tulokset. Björkstedt otti ensimmäisen erävoiton jalkakyykyssä, ottaen Suomen ennätyksen nimiinsä kevyellä 210 kilon kyykyllä. Niskanen jäi aloituspainoonsa 190 kiloa. Penkiltä Pedrolle kolme onnistunutta nostoa ja tulokseksi 130 kiloa, Villelle kaksi onnistunutta nostoa ja tulokseksi 90 kiloa, henkilökohtaisia ennätyksiä molemmilla. Maastavedossa Pedro varmisti yhteistuloksen Suomen ennätyksen toisella vedollaan ja kaunisteli sitä vielä kolmannella 220 kilon vedollaan lukemiin 560 kiloa. Ei Ville kuitenkaan ilman Suomen ennätystä jäänyt, myös tässä lajissa kolme onnistunutta nostoa ja viimeisellä maastavedon uusi SE 230,5 kiloa! Yhteistulosta Villelle kertyi 510,5 kiloa. Tällä kertaa Pedro vei SE-taistelun 2-1, seuraavan kerran nuoret taistelevat toisiaan vastaan Ylitornion SM-kilpailuissa!

Pekalle SM-tulosraja

Pekka Tervo tavoitteli Kokkolassa yleisen sarjan SM-tulosrajaa ja onnistuikin tavoitteessaan. Tervon yhteistulos 700 kiloa koostui 265 kilon kyykystä, 180 kilon penkistä ja 255 kilon maastavedosta.

Video: