Pikkujoulupenkkareissa tasokkaita suorituksia

Miehet parhausjärjestyksessä oikealta vasemmalle, kuva: Tarmo Lähdesmäki

Naiset taas vasemmalta oikealle

Perinteiset Pikkujoulupenkkarit kilpailtiin jälleen tänään Sotkamon terveyskeskuksen voimailutiloissa. Paikalle oli saapunut 12 nostajaa, joista 3 onnistui parantelemaan Suomen ennätyksiä.

Antti Ahonen kilpailujen kuningas

Varpaisjärven Vireen Antti Ahonen pokkasi parhaan miesnostajan palkinnon 190 kilon työnnöllä 74-kiloisiin. Vuoden 2011 nuorten penkkipunnerruksen maailmanmestari oli selvä ykkönen 140,57 Wilksin pisteellä.
Kakkoseksi tiukan kilpailun jälkeen selviytyi Tom Lindroos, joka näin ollen varmisti Varpaisjärvelle kaksoisvoiton. Lindroos punnersi ennätyksensä 200 kiloa, josta heltisi 126,49 pistettä. Vuoden 2010 lopulla SVNL:n foorumille aloitettu ”Lindroos kohti 200 kilon kisapenkkiä”-treenipäivyri pääsi siis viimein tavoitteeseensa!
Kolmanneksi nosti Sotkamon Visan Jani Korhonen, joka hävisi Lindroosille vaivaiset 0,13 pistettä. Korhonen penkkasi 200 kiloa ja sai tuloksestaan 126,36 pistettä.

Aira Knutars taasen kuningatar

Kajaanin Kuohun Aira Knutars nappasi naisten sarjan voiton suvereenisti 20 pisteen erolla kakkoseen. Knutars punnersi uudeksi yli 50-vuotiaiden ennätykseksi 84 kiloa 52 kilon sarjaan. Pisteitä Knutarsille kertyi 104,80 pistettä.
Toiseksi sijoittui Visan Minna Piirainen, joka paransi omaa ennätystään ja Itä-Suomen ennätystä 85 kiloon naisten 72 kilon sarjassa. Piiraiselle pisteitä ropisi 84,60 pistettä.
Kolmanneksi nosti niin ikään Visan Krista Määttä, joka paranteli jälleen Suomen ennätyksiä, tällä kertaa hänen nimiinsä siirtyi alle 17-vuotiaiden 63 kilon sarjan SE, joka kirjataan nykyään lukemiin 70 kiloa. Määtälle pisteitä 80,51.

Muillakin visalaisilla onnistunut päivä

Juho Niskanen nosti ensimmäisen kilpailunsa, eivätkä ne paljoa paremmin olisi voineet sujua. Niskanen nosti toisellaan alle 17-vuotiaiden 53 kilon sarjaan uuden Suomen ennätyksen 72,5 kiloa. Näin Visan junioritiimissä jo neljällä nostajalla on Suomen ennätyksiä, todella huikeaa tasoa! Niskanen sijoittui miesten sarjassa kuudenneksi 72,47 pisteellä.
Pedro Björkstedt oli myös ennätyskunnossa, Björkstedt paransi Itä-Suomen ennätystä 93 kilon sarjaan punnertamalla 132,5 kiloa. Björkstedt sijoittui viidenneksi 88,41 pisteellä.
Mervi Kähkönen nosti toista kertaa ja paransi edellistä ennätystään jopa 20 kiloa! Tulokseksi Kähköselle siis 70 kiloa ja naisten sarjan neljäs sija 67,41 pisteellä.

Visan nostajien nostot ja SE-nostot