Hyviä tuloksia ja SM-kisarajoja Sotkamon RAW-voimanostoissa

Kiimingin Urheilijoiden Ville Vahtola (105kg) nosti odotetusti parhaaksi nostajaksi lauantaina Dynamon kellarilla kisatuissa klassisen voimanoston kansallisissa. RAW-voimanoston SM-kisoissakin menestynyt Vahtola kasasi 695 kilon yhteistuloksen, joka on hyvä myrskyvaroitus maaliskuun SM-kisoja ajatellen. Kisan näyttävin nosto oli Vahtolan toisen kierroksen maastanosto, jossa tangossa oli rautaa peräti 290 kiloa. Vahtola selvitti painon todella tyylikkäästi.

Visan Pekka Tervo ja Timo Salminen kävivät mainion kisan miesten 93 kilon painoluokassa. Kahden viikon päästä SM-kisoissa nostava Tervo kuroi kyykyssä ja penkissä yli 40 kilon eron, jota Salminen ei onnistunut kuromaan kiinni edes Kainuun piirin ennätysvedollaan 245 kiloa. Tervo näytti Salmiselle kaapin paikan 600 kilon yhteistuloksella ja Salminen taktikoi 560 kilon yhteistulokseen. Molemmat Visan nostajat lunastivat nostoillaan paikan klassisen voimanoston SM-kisoihin. Kisa käydään maaliskuun toisena viikonloppuna Helsingissä Go for Fit-messutapahtuman yhteydessä. Myös Kajaanin Kuohun Pekka Vähärautio teki onnistuneen paluun nostolavoille. Edellisvuosikymmenellä Visan riveissä nostanut Vähärautio kävi kahdeksan kertaa onnistuneesti lavalla ja yhteistulosta kertyi 550 kilon verran.

Naisten sarjan ainoa nostaja oli Kiuruveden Riikka Rajaniemi. Riikka teki onnistuneen kisarupeaman kahdeksalla hyväksytyllä nostolla. Yhteistulosta kertyi 282,5 kiloa ja ainakin osaan nostoista näytti jäävän vielä sopivasti reserviäkin.

Kajaanin Kuohu oli jalkauttanut kisoihin ilahduttavan määrän uusia nostajia. Mainiosta juniorien määrästä johtuen Visa päätti palkita kisassa myös junioreita, vaikka kisassa ei varsinaisesti erillisiä junnusarjoja ollutkaan. Kisan paras juniori oli Kesälahden Urheilijoiden Niko Tolvanen, joka kokosi alle 120 kilon painoluokassa 590 kilon yhteistuloksen. Toiseksi paras oli Oulun Power Teamin Tenho Salo (93kg), joka nosti yhteistuloksekseen 515 kiloa. Kuohulaisten kokonaissaldo oli viisi junioria, joista muutama oli ensimmäistä kertaa kisalavalla. Kuohun junioreista paras oli Peetu Heikkinen (74kg), joka nousi pisteiden valossa junnujen kolmannelle sijalle 385 kilon tuloksella. Huomionarvoista on se, että Peetu on vasta 15-vuotias.

Kauden avauskisa oli kaikin puolin onnistunut. Peräti kolme nostajaa onnistui kaikilla lavakäynneillään: Kuohun Aleksi Meriläinen, Visan Pekka Tervo ja Kiimingin Tomi Kurkela. Vain yksi nostaja jäi ilman tulosta.

Vuoden 2013 kisakaruselli on pian alkamassa. Lukuisia kainuulaisia nostajia on tulessa kevään aikana. Alkuvuoden tapahtumista kenties tärkein Visan kannalta on maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna nostettava veteraanien ja junioreiden klassisen voimanoston SM-kilpailu, jossa pääsemme taas pitkästä aikaa näyttämään osaamistamme kilpailun järjestäjinä. Sitä ennen visalaisia nousee lavalle kolmessa SM-kisassa:
Junioreiden ja yleisen sarjan (varuste)voimanoston SM-kisoissa Ylitorniolla 26.-27.1.2013, Junioreiden ja veteraanien (varuste)penkkipunnerruksen SM-kisoissa sekä veteraanien (varuste)voimanoston SM-kisoissa. Tämän lisäksi Visan junioreita on ehdolla voimanoston nuorten PM-kisoihin Islantiin helmikuun lopussa.

Tsemppiä SM-kisoihin valmistautuville! Muistakaa kotikisat. Kaikkien talkoopanosta tarvitaan!