Pedro Björkstedt Suomen mestariksi

Ylitorniolla tänä viikonloppuna järjestetyissä yleisten ja nuorten sarjojen voimanoston SM-kilpailuissa oli sunnuntaina vuorossa nuorten miesten sarjat. Sotkamon Visasta mukana olivat alle 20-vuotiaiden 83 kilon sarjassa Pedro Björkstedt ja Ville Niskanen.

Pedron ensimmäinen SM-kisa ja heti kultaa

Pedro Björkstedt oli ennätyskunnossa heti jalkakyykyssä. Björkstedt teki varmoja suorituksia ja viimeisellä ylöstuotu 222,5 kiloa paransi Pedron henkilökohtaista ennätystä 12,5 kiloa. Ville Niskasella oli vaikeuksia kyykyssä, ja tulokseksi jäi ensimmäisen noston 195 kiloa, joka sekin paransi Villen entistä ennätystä 5 kiloa. Tässä vaiheessa Pedro oli kakkosena 7,5 kiloa Oulun Power Teamin Tomi Lumijärveä perässä. Ville oli jäänyt kolmantena olleesta Kajaanin Kuohun Olli Törrösestä jo 22,5 kiloa.

Penkkipunnerruksessa vaikeudet siirtyivät Pedrolle, joka sai vain avausnostonsa läpi, tulokseksi muodostui siis 130 kiloa. Villellä taas penkki oli kevyttä, viimeisellä ylös tuli 100 kiloa, joka paransi Niskasen entistä ennätystä 10 kiloa. Penkin jälkeen Pedro säilytti kakkostilansa ollen 17,5 kilon päässä Lumijärvestä. Ville pysyi myöskin neljäntenä, tosin jo 40 kiloa Törröstä jäljessä.

Maastanostossa Pedro kuitenkin näytti, mitä se sotkamolainen sisu oikein on. Avausnostossa oli pieni huolimattomuusvirhe, mutta Björkstedt korjasi asian toisella ja kolmannella nostollaan päätyen lopulta ennätyslukemiinsa 230 kiloa. Pedro ohitti Oulun Lumijärven voittamalla vedossa 40 kilolla. Myös Kajaanin Olli Törrönen ohitti Lumijärven vetämällä 225 kiloa ja sijoittui siten toiseksi. Ville Niskanen oli lopulta neljäs vedettyään 227,5 kiloa. Pedrolle yhteistulosta kertyi 582,5 kiloa ja Villelle 522,5 kiloa.