SM-kisakiertue alkaa Ylitorniolta

Yleisten ja nuorten sarjojen voimanoston SM-kilpailut järjestetään ensi viikonloppuna Ylitorniolla. Osallistujamäärät ovat jatkaneet huolestuttavaa laskuaan, mutta Sotkamon Visa tekee ilahduttavan poikkeuksen lähettämällä kilpailuihin 5 nostajaa.

Alle 20-vuotiaiden naisten 57 kilon sarjassa kilpaileva Krista Määttä lähtee varmistamaan SM-kultaa ja maajoukkuepaikkaa tämän vuoden kansainvälisiin arvokilpailuihin. Koko kilpailussa on vain 3 naisjunioria, ja Määttä on tilastotuloksellaan 335 kiloa potentiaalinen nimi kilpailun parhaaksi naisjunioriksi.

Naisten 72 kilon sarjassa Minna Piirainen lähtee kirkastamaan viimevuotista SM-hopeaansa. Piirainen on tilastotuloksellaan 375 kiloa 42,5 kiloa sarjan kärkinimeä Pietarsaaren Joanna Linnaa perässä, mutta Piiraisen harjoittelu on sujunut hyvin ja nousujohteisesti, joten luvassa on varmasti tiukka kamppailu Suomen mestaruudesta.

Pedro Björkstedt ja Ville Niskanen nostavat molemmat alle 20-vuotiaiden 83 kilon painoluokassa. Björkstedt on tilastokärkenä 560 kilon yhteistuloksella. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että Niskanen on ennakoissa viidentenä 510,5 kilon tilastotuloksella. Kolmas tämän sarjan kainuulainen on Kajaanin Kuohun Olli Törrönen, ennakkotilastoissa neljäntenä.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Visa sai myös miesten yleiseen sarjaan edustuksen, kun Pekka Tervo rikkoi SM-kisarajan loppuvuodesta Kokkolassa. Pekka on kisaennakossa kolmannella sijalla. Tilaston kärjessä on Oulun Mikko Ronkainen.