Timo Salminen kahdenneksitoista

Klassisen voimanoston SM-kilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna Helsingissä GoExpo-messuilla. Sotkamon Visaa kilpailuissa edusti Timo Salminen miesten 93 kilon sarjassa.

Salminen aloitti kilpailun puhtaasti onnistuen jokaisessa jalkakyykyssä, viimeisellä ylöstuotu 192,5 kiloa on ”TimBen” uusi henkilökohtainen ennätys. Penkkipunnerruksessa Salminen jatkoi myös puhtaalla linjalla, sivuten viimeisellään omaa ennätystään 125 kiloa. Maastanostossa Salmisen tulokseksi jäi toisella nostettu 237,5 kiloa, kun viimeisessä nostossa ollut piirinennätysrauta 247,5 kiloa jäi valitettavasti tällä kertaa välille. Salminen sijoittui yhteistuloksella 555 kiloa sijalle 12.

Salmisen sarja 93 kiloa oli tänäkin vuonna erittäin kovatasoinen. Sarjan mestaruuden voitti viimevuotiseen tapaan Oulun Power Teamin Mikko Ronkainen tuloksella 732,5 kiloa. Hopealle sijoittui Savonlinnan Mikko Muttonen 727,5 kilon tuloksella ja pronssin pokkasi Tapanilan Erän Timo Inkinen 715 kilolla. Sarjan toinen kainuulainen, Kajaanin Kuohun Tarmo Lähdesmäki oli kymmenes 565 kilon tuloksella.