Visalaisilla hyvä päivä Toukosissa

Perinteiset Topin Toukoset järjestettiin jälleen Kajaanihallissa eilen lauantaina. Sotkamon Visasta kilpailuihin osallistui seitsemän nostajaa.

Niskanen ja Leppävuori pokaaleille klassisessa kisassa

Yli 50-vuotiaiden 105 kilon sarjassa kilpaillut Jari Niskanen nosti pitkästä aikaa klassisella puolella. Niskanen punnersi toisellaan 165 kiloa ja sijoittui veteraanisarjan kakkoseksi, vain 1,7 pistettä voittaja Kari Alakorvelle hävinneenä.
Alle 20-vuotiaiden 83 kilon sarjassa Leo Leppävuorella oli epäonninen päivä, kun vain ensimmäinen nosto onnistui. Tulos 112,5 kiloa jäi 7,5 kiloa ennätyksestä, mutta sillä irtosi silti junioreiden hopeapytty.
Alle 20-vuotiaiden 93 kilon sarjassa Ville Niskanen paransi ennätyksensä 80 kiloon. 85 kiloa jäi kahdesti välille.
Yli 40-vuotiaiden 66 kilon sarjassa Asko Sirviö teki debyyttikilpailunsa klassisella puolella, ja onnistuikin komeasti nähden vain valkoisia valoja. Tulokseksi Askolle 127,5 kiloa ja Itä-Suomen ennätys!
Yli 40-vuotiaiden 83 kilon sarjassa Mikko Rusanen oli ennätyskunnossa. Viime vuoden Toukosissa nostettu ennätys parani 2,5 kilolla, lukemiin 115 kiloa.
Miesten 93 kilon sarjassa nostanut Pekka Tervo oli tiputtanut painoaan ja se näkyi myös tuloksessa. Ensimmäisellä punnerrettu 135 kiloa jäi 12,5 kiloa Pekan tammikuussa pukatusta ennätyksestä.
Miesten 105 kilon sarjassa Jani Korhonen punnersi ensimmäisellään tuloksekseen 155 kiloa, ja siihen oli myös Janin tyytyminen, kun 165 kiloa jäi kahdesti hyvistä yrityksistä huolimatta välille.

Varustekisassa 3 onnistunutta nostoa

Yli 40-vuotiaiden 83 kilon sarjassa Mikko Rusasella oli vaikea kilpailu, kun 135 kiloa ei noussutkaan ensimmäisellä. Toisella Mikko korjasi tilanteen, tulokseksi lopulta siis 135 kiloa.
Miesten 93 kilon sarjassa nostanut Pekka Tervo sai mielenkiintoiset ennakkoasetelmat huomioon ottaen hienon tuloksen 180 kiloa. Viimeinen lämmittelynosto oli nimittäin niin vaikea, että odotettavissa oli lähinnä no lift, mutta hienosti Pekka kasasi itsensä!
Miesten 105 kilon sarjassa Jani Korhosen kilpailu noudatti samaa kaavaa kuin klassisessa. Ensimmäisellä ylöstuotu 190 kiloa jäi tulokseksi, kun 205 kiloa epäonnistui kahdella seuraavalla yrityksellä.