Krista Määttä maailmanmestariksi ME-vedolla !!!

Sotkamon Visan Krista Määttä on voittanut alle 18-vuotiaiden naisten maailmanmestaruuden 57 kilon sarjassa klassisen voimanoston MM-kilpailuissa Venäjän Suzdalissa. Määtän voittotulos oli 290,5 kiloa. Hopealle sijoittui Venäjän Anastasiya Potrashkova tuloksella 277,5 kiloa. Kolmanneksi sijoittunut Puolan Wioletta Sobczak jäi Määtästä jo kymmeniä kiloja.

Yhteistuloksen MM-kullan lisäksi Määttä voitti lajikultaa jalkakyykyssä SE-tuloksella 97,5 kiloa sekä maastanostossa tuloksella 143,0 kiloa, joka on myös uusi nuorten naisten maailmanennätys! Penkkipunnerruksessa Määttä voitti lajipronssia tuloksella 50,0 kiloa.

Krista Määttä on kolmas maailmanmestari Sotkamon Visan historiassa. Aiemmat maailmanmestarit ovat Asko Sirviö (1991 alle 23-v. miehet voimanosto) ja Raimo Kaattari (2010 yli 40-v. miehet penkkipunnerrus).