Rantapenkkarit 2013

RAW-kisan miesten sarjan palkitut, keskellä voittaja Tero Seppänen (HuiVo)

Leo Leppävuori (So-Vi) sijoittui RAW-kisan alle 20-vuotiaissa kolmanneksi

Jeppis Power 2000 voitti joukkuekilpailun

Perinteiset Rantapenkkarit kilpailtiin jo kahdeksatta kertaa lauantaina Sotkamon Hiukassa. Sää ei tänä vuonna suosinut, mutta se ei nostajia haitannut, nimittäin lavalla nähtiin useita huippuluokan suorituksia. Hiukan rannalle voimiaan mittaamaan saapui tänä vuonna 46 nostajaa.

Varustekilpailun osanotto jäi tänä vuonna vähäiseksi mutta Suomen ennätyksiä nähtiin silti. Varpaisjärven Vireen Markus Ahonen pukkasi ensimmäisellään 262,5 kiloa ja toisellaan vielä 270 kiloa parantaen omaa ennätystään siis kaksi kertaa! Ahonen pokkasi oikeutetusti kisan parhaan juniorin palkinnon 161,34 pisteellä. Veteraaneissa voittopokaalin ansaitsi Kauhajoen Henrikki Syrjälä 190 kilon punnerruksella. Yleisessä sarjassa voittoon marssi Karihaaran Karun Tuomas Sarajärvi 220 kilolla. Sotkamon Visaa varustekisassa edusti Ville Niskanen, joka sijoittui nuorten sarjassa kolmanneksi ennätystuloksellaan 107,5 kiloa.

RAW-kilpailu oli jälleen suosittu, mukana oli 36 nostajaa. Miesten sarjassa selkeään voittoon marssi viimevuotiseen tapaan Huittisten Voimailijoiden Tero Seppänen. Seppänen punnersi uudet veteraanien SE-lukemat 240 kiloa. Markus Ahonen jatkoi varustekisasta tutussa SE-tahdissa nostaen jo kolmatta kertaa Suomen ennätyksen, nyt 190 kiloa. Tällä tuloksella irtosi miesten sarjan kakkospytty. Kolmanneksi miehissä sijoittui Kuusamon Juha Vehkaperä. Raahen Hanna-Mari Maaninen otti jo ties monennen voittonsa naisten sarjassa, tänään tulokseksi tuli 92,5 kiloa. Joanna Linna Pietarsaaresta sijoittui kakkoseksi ja kolmanneksi nosti Kajaanin Aira Knutars. Alle 20-vuotiaita junioreita oli tänä vuonna kertynyt Hiukkaan hieno määrä, jopa 15 nostajaa. Junioreissa voittoon nosti Iin Yrityksen Lari-Martti Tuohimaa 155 kilon tuloksella. Kajaanin Olli Törrönen oli toinen ja isäntäseura Sotkamon Visan Leo Leppävuori kolmas. Niinikään Visan Juho Niskanen tyytyi tänään nostamaan pelkän tulosrajan, sijoittuen sillä sijalle 13.

Joukkuekisan voittoon ylsi Jeppis Power 2000 Pietarsaaresta 38 pisteellä, vain pisteen erolla ennen Varpaisjärven Virettä! Kolmas joukkuekisassa oli Kajaanin Kuohu 35 pisteellä. Sotkamon Visa oli seitsemäs 17 pisteellä. Edelliset kolme joukkuekisaa peräkkäin voittanut Kokkolan Jymy oli tänä vuonna vasta 11. 7 pisteellä.

Visa haluaa kiittää kaikkia kilpailuun ja sen järjestämiseen osallistuneita, sekä Rantapenkkareiden sponsoreita: Hius-Studio Fu, Life Kajaani, Intersport Piipponen, Raatin Kello ja Pikku Myy!

Ensi kesänä Hiukassa punnerretaan taas – satoi tai paistoi!