Neljä visalaista klassisiin SM-penkkeihin

Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestetään Pietarsaaressa tulevana viikonloppuna. Sotkamon Visasta kilpailuihin osallistuu neljä nostajaa, kolme junioriluokkiin ja yksi avoimeen luokkaan. Odotettavissa on jälleen runsaasti sotkamolaismenestystä.

Juniorit mitalijahdissa lauantaina

Kaikki Visan juniorit nostavat alle 20-vuotiaissa ja vielä lisäksi samassa nostoryhmässä.
Juho Niskanen kilpailee alle 53 kilon sarjassa. Juholle ei vastustajia kilpailuihin ilmoittautunut, joten uran toinen SM-kulta on tuloksen varmistuttua tosiasia. Tavoitteekseen kilpailuihin Juho on asettanut SE-tuloksen 75 kiloa.
Joni Niskanen lähtee neljänneltä sijalta alle 66 kilon sarjaan. Tilastotuloksellaan 77,5 kiloa Joni on 2,5 kilon päässä ennakkoon kolmantena olevasta Uusikaarlepyyn Jesper Blomista. Harjoituksissa Joni on nostellut kuitenkin selvästi suurempia painoja, joten mitali on ilman muuta realistinen tavoite.
Päivän kolmas visalainen on alle 74 kilon sarjassa kilpaileva Leo Leppävuori. Leolla on luvassa todellinen mestaruuskamppailu Kokkolan Matias Viiperin kanssa, nimittäin herrat ovat 2,5 kilon päässä toisistaan sijoilla 1 ja 2. Ennakkoon kolmantena oleva Filip Juselius on jo yli 30 kilon päässä Leon tilastotuloksesta.

Konkari Sirviö tavoittelee jälleen SM-mitalia

Sunnuntaina Visan ainoa nostaja on miesten 66 kilon sarjassa nostava Asko Sirviö. Asko on ennakkoon kolmannella sijalla 27,5 kilon päässä sijaa 1 pitävästä TNT:n Antti Savolaisesta. Hektorin Pauli Kouki on tehnyt saman tuloksen, mutta sarjaa ylemmäksi. Toinen kainuulainen sarjassa on Kajaanin Mohammed Ibrahim, joka on neljäntenä Askoa 17,5 kiloa perässä. Asko tavoitteleekin jälleen mitalia ja onnistuessaan kaulassa tulee olemaan uran 35. mitali SM-tasolla!

Lisää kainuulaisväriä kilpailuihin tuo Kajaanin Kuohu, joka on saanut koolle ison joukkueen. Kajaanista mukana ovat Peetu Heikkinen (M17 74kg), Antti Kaipainen (M20 59kg), Olli Törrönen (M20 93kg), Mohammed Ibrahim (M 66kg), Pekka Kulju (M 93kg), Pentti Räisänen (M40 93kg), Suke Huovinen (M60 83kg), Toivo Kyllönen (M60 120+kg) ja Aira Knutars (N 52kg).