Visalaisille menestystä klassisen penkin SM-kisoista

Tämän vuoden klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestettiin Pietarsaaressa 17.-18. elokuuta. Sotkamolaisittan kilpailut sujuivat loistavasti, nimittäin kaikki neljä nostajaa saavuttivat mitalin!

Junnut onnistuivat lauantaina

Lauantaina kisalavalla visalaisista olivat juniorit, joita oli kolme kappaletta.
Juho Niskanen voitti SM-kultaa 70 kilon punnerruksellaan alle 20-vuotiaiden 53 kilon sarjassa. Rauta jäi ensin välille, mutta kolmannella nostollaan Juho sai tangon hyväksytysti ylös erinomaisella rutistuksella!
Alle 20-vuotiaiden 66 kilon sarjassa Joni Niskasen pahin kilpakumppani oli NyKK:n Jesper Blom. Viimeisellä nostollaan Blom yritti 85 kilon rautaa, jolla hän olisi mennyt Niskasesta ohi. Tämä kuitenkin epäonnistui ja Joni viimeisteli SM-hopeansa tyylikkäällä 90 kilon punnerruksellaan. Ennätykseen tuli samalla komeat 7,5 kiloa lisää!
Alle 20-vuotiaiden 74 kilon sarjassa odoteltiin jännittävää mestaruuskamppailua Leo Leppävuoren ja Kokkolan Matias Viiperin välille. Kilpailun kaksi ensimmäistä nostokierrosta menikin kaavalla ensin Leppävuori kärkeen, jonka jälkeen Viiperi 2,5 kilolla ohi. Viimeiseen nostoonsa Leolle lastautettiin omat ennätyspainot, jolla olisi siinä vaiheessa menty ykköspaikalla. Tänään ei ollut kuitenkaan Leon paras päivä ja nosto epäonnistui. Viiperi onnistui vielä viimeisessäkin nostossaan, joten vaikka Leo olisi onnistunut, mitalin väri olisi ollut sama. Leolle siis SM-hopeaa 115 kilon tuloksella!

Askolle uran 35. SM-mitali

Sunnuntaina ainoa Visan nostaja oli Asko Sirviö, joka nosti miesten 66 kilon sarjassa. Ennakkoon tiedettiin ykkösen ja kakkosen olevan kaukana, mutta pronssia tulisi normaalisuorituksella. Sirviö aloitti kilpailun 130 kilon punnerruksella, jota kohensi vielä toisellaan 135 kiloon. Tämä jäi lopulta Askon tulokseksi, kun viimeinen nosto epäonnistui. Askolle SM-pronssia ja 7,5 kiloa lisää ennätykseen! Mitali oli Askolle 35. SM-tasolla, mutta ensimmäinen klassisen puolen kilpailuista!