Jari Niskaselle SM-hopeaa

Sotkamon Visan Jari Niskanen on voittanut SM-hopeaa eilen päättyneissä veteraanien voimanoston SM-kilpailuissa Tampereen Nääshallissa. Yli 50-vuotiaiden 105 kilon sarjassa Niskasen hopeaan riittänyt ennätystulos oli 760 kiloa. Sarjan mestaruuden vei Muuramen Harri Hagfors samalla yhteistuloksella mutta kevyempänä. Viime vuoden mestari, Helsingin Tarmon Tapani Laitala, jäi tänä vuonna pronssille 10 kiloa Niskasesta jääneenä.

Niskanen aloitti kilpailun hienosti kolmella hyväksytyllä kyykyllä, josta viimeiseen noteeraukseen 282,5 kiloon jäi vielä jopa varoja. Tässä vaiheessa Niskanen johti kilpailua 10 kilon erolla Laitalaan, kun Hagfors oli jäänyt jo 17,5 kiloa. Penkkipunnerruksen jälkeen ero Laitalaan pysyi identtisenä, kun molemmat punnersivat viimeisellään 207,5 kiloa. Hagfors putosi jo 32,5 kilon päähän punnerrettuaan 192,5 kiloa.
Harri Hagfors osoitti sen, että kilpailu alkaa vasta kun tanko lasketaan lattialle. Hagfors kiri nosto nostolta kilpakumppaninsa kiinni, ja kun vielä viimeisellä maasta nousi uudet SE-painot 302,5 kiloa, pääsi Hagfors juhlimaan kultaa. Niskanen ja Laitala jäivät aloituspainoihinsa 270 kiloa. Jari Niskasen viimeinen nosto 277,5 kiloa nousi ylös, mutta hylättiin olkapäiden jäätyä eteen. Tuomiota pidettiin kilpailupaikalla hieman arveluttavana, mutta tätä on urheilu ja Niskasen oli tyytyminen SM-hopeaan.

Tulokset M50 105kg

1. Harri Hagfors, MY-Power 760,0 kg (265,0 – 192,5 – 302,5 SE)
2. Jari Niskanen, So-Vi 760,0 kg (282,5 – 207,5 – 270,0)
3. Tapani Laitala, HeTarmo 750,0 kg (272,5 – 207,5 – 270,0)

Kajaanin Kuohun nostajat täydensivät kainuulaismenestyksen mainiosti nappaamalla kolme mitalia. Toivo Kyllönen nosti SM-kultaa, Antero Juntunen SM-hopeaa sekä maastavedon SE-tuloksen ja Ari Heikkinen SM-pronssia.

Viikon päästä nähdään jälleen sotkamolaisia SM-lavalla, kun Salossa kilpaillaan nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut. Visasta lavalle nousevat Leo Leppävuori, Pedro Björkstedt sekä Krista Määttä.