Yhdeksän visalaista penkkipunnerruksen SM-kisoihin

Vuoden 2014 SM-kilpailuruletti käynnistyy ensi viikonloppuna Tervosta, jossa järjestetää penkkipunnerruksen SM-kilpailut. Sotkamon Visasta kilpailuihin lähtee ennätyssuuri edustus, kun jopa yhdeksä sotkamolaisnostaja lähtee taistelemaan mitaleista SM-lavalle.

Lauantaina luvassa mitalisatoa

Lauantaipäivän urakan aloittaa Aira Knutars yli 60-vuotiaiden 52 kilon sarjassa. Knutars lähtee puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan tuttua kilpakumppania, Ylöjärven Vuokko Viitasaarta vastaan.
Yli 60-vuotiaiden 83 kilon sarjassa lavalle astelee Jouni Knutars, jolle SM-kilpailut ovat uran ensimmäiset kilpailut! Viime vuoden mestari Reima Häkkinen (LVK-Team) on sarjan ennakkosuosikki 170 kilon tilastotuloksellaan.
Yli 50-vuotiaiden 105 kilon sarjassa nostaa viime vuoden pronssimitalisti Jari Niskanen, joka on tilastoissa kolmantena 205 kilon tuloksella. Sarjan ennakkosuosikki on Juha Lehto (Tap.Erä), joka on parhaillaan nostellut yli 250 kilon rautoja. Myös viimevuotinen mestari Veijo Räsänen (I-HV) on mukana.
Alle 20-vuotiaissa nostavat illalla Juho Niskanen (53kg), Joni Niskanen (66kg) ja Ville Niskanen (93kg). Klassisen penkkipunnerruksen suosio näkyy etenkin nuorten sarjoissa, kaikki nuoret Niskaset ovat sarjoissaan vailla vastustajia.

Tykitys jatkuu sunnuntaina

Sunnuntaina luvassa ovat avoimen ikäluokan sarjat. Minna Piirainen kilpailee naisten 72 kilon sarjassa. Sarjan selvä ennakkosuosikki on LVK-Teamin Satu Luoto, mutta tämän epäonnistuessa Piiraisella on mahdollisuudet yllätykseen.
Miesten 66 kilon sarjassa Asko Sirviö on tilastokakkonen 145 kilon pukkauksella. Tilastoykkönen Antti Savolainen (TNT) on mm. viime vuoden voimanoston MM-kisojen pronssimies penkkipunnerruksessa.
Miesten 93 kilon sarjassa Pekka Kulju on viidennellä sijalla 200 kilon tuloksellaan. Sarjassa on luvassa jännittävä mestaruuskamppailu, ylemmän sarjan MM-hopeamies Petri Kuosma (RAYVO) vastaan viime vuoden mestari, SE:n haltija Simon Kankkonen (KoJy). Kuljun mitalimahdollisuudet riippuvat lähinnä muiden epäonnistumisista.

Lisää kainuulaisväriä kilpailuihin tuovat Kajaanin Kuohun Suke Huovinen (M60 83kg) ja Toivo Kyllönen (M60 120+kg).