Kaksi mitalia voimanoston SM-kilpailuista

Ville Niskanen on voittanut SM-kultaa ja Jari Niskanen SM-pronssia eilen voimanoston SM-kilpailuissa Pornaisissa. Villen voittotulos alle 20-vuotiaiden 93 kilon sarjaan oli 620 kiloa ja Jarin pronssitulos miesten 105 kilon sarjaan oli 740 kiloa. Visan kolmas nostaja, Mika Niskanen, sijoittui neljänneksi alle 20-vuotiaiden 74 kilon sarjassa tuloksella 410 kiloa.

Ville kyykkäsi 235 kiloa onnistuneesti toisellaan 245 kilon raudan ollessa vielä liikaa. Penkkipunnerruksessa tulos oli 135 kiloa 10 kiloa suuremman taakan jäädessä loppuojennusta vaille. Maastavedossa 260 kiloa nytkähti hieman alaspäin, joten tulokseksi siinä 250 kiloa. Kaikki tulokset olivat Villen omia ennätyksiä.

Jarilla ei ollut Pornaisissa paras mahdollinen päivä ja ennätyksistä jäätiin joka lajissa. 280 kilon kyykyllä, 200 kilon penkillä ja 260 kilon maastavedolla Jari pokkasi kuitenkin uransa ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin!

Mika nosti kilpailun kovimmassa juniorisarjassa, jossa mitaleille ei ollut asiaa. Mikallakaan ei ollut paras mahdollinen päivä kyykyn (150 kg) ja vedon (180 kg) jäädessä aloituspainoihin. Penkiltä Mika työnsi 80 kiloa. Myös Mikalla kaikki tulokset olivat kuitenkin omia ennätyksiä.

Seuraavan kerran SM-mitaleista kilpaillaan klassisen voimanoston SM-kilpailuissa Pietarsaaressa, joissa Visasta lavalla on Timo Salminen.