Pedro Björkstedtille SM-kultaa

Sotkamon Visan Pedro Björkstedt on voittanut Suomen mestaruuden ja Leo Leppävuori sijoittunut kuudenneksi nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailuissa Salossa. Björkstedtin voittotulos alle 20-vuotiaiden 83 kilon sarjaan oli 567,5 kiloa. Leppävuoren tulos alempaan sarjaan oli 485 kiloa.

Björkstedt aloitti kilpailun 195 kilon kyykyllä. Penkkipunnerruksesta tulos oli 127,5 kiloa ja maastanostossa 245 kiloa. Kaikki tulokset olivat Pedron omia ennätyksiä, mutta kovin odotuksin kilpailuun lähtenyt Pedro ei ollut tyytyväinen tuloksiinsa.

Myös Leo Leppävuori oli ennätyskunnossa 74 kilon sarjassa. Leo kyykkäsi kaksi onnistunutta, toisellaan 170 kiloa. Penkissä Leolle puhdas kolmen noston sarja, viimeisellä 125 kiloa. Maastavedossa Leon tulokseksi jäi 190 kiloa, kun 500 kilon yhteistulokseen tarvittu 205 kiloa oli kuin liimattu lattiaan, hyvästä yrityksestä huolimatta.