Sotkamon Visa toi ’pojan’ kotiin

Kisaisäntä Sotkamon Visa vei Kainuun herruuden 4-henkisin joukkuein kisatussa voimanoston maakuntaottelussa lauantaina Sotkamon torilla. Sotkamoa kilpailussa edustivat puheenjohtaja Timo Salmisen johdolla Pekka Tervo, Jani Korhonen sekä comebackin kisalavoille tehnyt Tuomas Tolvanen, joka nousi joukkueeseen sairastelusta kärsineen Ville Niskasen tilalle. Kajaanin Kuohu marssitti kisapaikalle Sotkamoa 34-vuotta nuoremman joukkueen, jossa nostivat Peetu Heikkinen, Olli Törrönen, Antti Okuloff ja puheenjohtaja Tarmo Lähdesmäki.

Sotkamo joutui jalkakyykyn jälkeen altavastaajaksi Lähdesmäen ja Törrösen vastatessa kisan kovimmista raudoista, samalla kun kaikki Visalaiset epäonnistuivat viimeiset yrityksensä. Avauslajissa saatu 25kg etumatka kääntyi kuitenkin penkkipunnerruksessa isäntäseuran eduksi 47,5kg marginaalilla ja päätöslajiin siirryttäessä mestaruus alkoi näyttää jo selvältä. Erityisesti Korhosen onnistuminen 285kg vetoraudasta ei jättänyt juuri selittelyille sijaa.

Kisan päätyttyä Sotkamon Visa kuittasi hoitoonsa Kainuun voimanostoherruuden osoittavan kiertopalkinnon 110kg etumatkan turvin. Kiinnitykset kiertopalkintoon tasoittui näin lukemiin 1-1 Kainuulais seurojen välillä.

Maakuntaottelun lopputulokset:
– Sotkamo: 2295,0kg
– Kajaani: 2185,0kg