Visalaiset ennätyskunnossa Topin toukosissa

Perinteiset Topin toukoset järjestettiin jälleen Kajaanihallissa eilen lauantaina. Edellisvuosista poiketen tänä vuonna nostettiin vain klassisesti. Visalla oli kisoissa hyvä osanotto, yhteensä kahdeksan nostajaa.

Aira Knutars ja Juho Niskanen SE-kunnossa

Aira Knutars jatkoi tämän vuoden tuttua kaavaa rikkomalla jälleen Suomen ennätyksen. Knutars paransi ennätystä kilolla kerrallaan, nostaen viimeisellään 62 kiloa. Knutars palkittiin kilpailun parhaana naisnostajana.
Juho Niskasen kilpailu alkoi jännittävissä merkeissä, kun aloituspaino 75 kiloa jäi ensimmäisellä välille. Toisella Juho korjasi tilanteen tyylipuhtaalla nostolla ja otti nimiinsä 53-kiloisten Suomen ennätyksen. 80 kiloa oli vielä tällä kertaa liikaa ja Juho sijoittui juniorisarjan viidenneksi.

Tulokkaat tulessa

Santeri Kvist ja Eetu Niskanen nostivat Topin toukosissa uransa ensimmäiset kilpailut. Lavalla kokemattomuus ei näkynyt, vaan molemmat tekivät varmoja suorituksia. Vasta 14-vuotias Santeri teki kolme hyväksyttyä suoritusta ja pukkasi viimeisellään jo 45 kiloa kehonpainon ollessa vain 40 kiloa! Eetu punnersi toisellaan 77,5 kiloa, 2,5 kiloa raskaampi tanko jäi vielä välille kolmannella. Santeri sijoittui juniorisarjan kuudenneksi ja Eetu seitsemänneksi.

Kokeneemmat kunnossa

Pekka Kulju lähti kilpailuihin SE-painot mielessään, mutta tänään niitä ei päästy kokeilemaan. Kuljun 170 kilon avauspunnerrus toi miesten sarjan kolmospaikan.
Asko Sirviö sivusi Pietarsaaren SM-kilpailuissa nostettua ennätystään työntämällä 135 kiloa. Sirviö sijoittui viidenneksi.
Jani Korhonen jäi niukasti pyttykerhon ulkopuolelle kuudenneksi 165 kilon punnerruksellaan, joka sivusi Janin ennätystä.
Jouni Knutars punnersi 130 kiloa, joka riitti miesten sarjan kymmenenneksi.