Niskaselle veteraanien EM-hopeaa

Jari Niskanen on myöhään torstai – iltana täydentänyt EM-kisamenestystään hopeasijalla Tsekin Pilsenissä. Niskanen teki kisa yhteistuloksen 727,5 kiloa. Sarjan voitti Tsekin Peter Theuser 837,5 kilon tuloksella. Kolmanneksi sijoittui Ranskan Lerou Fabrice 687,5 kilolla. Kivikova kilpakumppani Saksasta, Peter Haensicke, sai suihkukomennuksen jalkakyykyssä.

Jari sai jalkakyykystä kolmannellaan 277,5 kiloa. Jari otti raudan jo toisella nostolla, mutta se hylättiin 2-1 tuomariäänin syvyydestä. Kyykystä Nestori nappasi lajihopean. Penkiltä Jari painoi toisellaan tasarahan 200 kiloa, mutta 212,5 kiloa painoi jo liikaa. Maastanostossa Jari varmisti hopean tiputtamalla aloituksella 250 kiloon. Kakkosnostossa 260 jätettiin taktisesti väliin ja yritettiin kirkastaa vedon lajimitalia. 277,5 kiloa oli kuitenkin tänään liian painava. Aloituspaino riitti kuitenkin lajipronssiin.

Tänään saavutettu hopea täydentään Niskasen EM-mitalisarjan. Jari voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2009. Viime vuonna plakkariin tarttui pronssimitali.

Sotkamon Visa onnittelee tuoretta mitalistiaan!