Jari Niskanen nosti MM-pronssia!

Sotkamon Visan Jari Niskanen nosti erittäin tiukan kilpailun päätteeksi pronssille veteraanien voimanoston MM-kisoissa.

Jari Niskanen on täydentänyt menestyksellistä voimailuhistoriaansa tänään pronssimitalilla Tsekin Plzenissä. Niskasen yhteistulos 770 kiloa on sarjan uusi Suomen ennätys. Yhteistulospronssin lisäksi Niskanen saavutti lajimitalit jalkakyykyssä (pronssi) ja maastanostossa (hopeaa).

Sarjan mestariksi nosti isäntämaan Peter Theuser yhteistuloksella 822,5 kiloa. Kivenkova jenkkinostaja Gary Pamplin jäi hopealle tasatuloksella, mutta painavampana.

Niskanen aloitti jalkakyykyn ennakkosuunnitelman mukaan varmasti ja teki puhtaan sarjan päätyen 290 kilon tulokseen. Tulos sivuaa Niskasen nimissä olevaa Suomen ennätystä. Jalkakyykyn voitti Tsekin Peter Theuser 325 kilon nostolla. Toiseksi nosti USA:n Gary Pamplin 317,5 kilon painoilla ja Niskaselle lajipronssia! Yksi Niskasen pahimmista haastajista, Saksan Melzig, jäi tässä vaiheessa tuloksetta.

Penkiltä Jari punnersi toisellaan 205 kiloa. Yritys viisi kiloa ylempää ei onnistunut. Penkillä Saksan Rolf Dilbat ja USA:n Pamplin hurjastelivat vuoron perään maailmanennätyksiä. Ennätys jäi Dilbatin nimiin 253 kilon punnerruksella ja tällä hän kiilasi hetkellisesti yhteistuloksessa Niskasen ohi 10,5 kilon kaulalla. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Jarin oli vedettävä maasta 12,5 kiloa enemmän kuin saksalainen noustakseen hänen ohitse yhteistuloskisassa.

Sanotaan, että kisa alkaa, kun tanko lasketaan lattialle. Jarin aloituspaino lupasi hyvää, jolla hän otti 32 kilon kaulan saksalaiseen. Dilbat veti toisella 250 ja ylsi tällä nostolla jo 4,5 kilon päähän. Niskanen kuittasi välittömästi 272,5 kilon nostolla. Saksalaisen huoltojoukot yrittivät hämätä viimeisessä nostossa, mutta Suomen huolto oli hereillä. Dilbat veti viimeisellä 262,5 kiloa ja nousi Niskasen ohi vain puolen kilon erolla. Huolto kuormautti tankoon 275 kiloa. Nestori laittoi päättäväisesti kämmenet kiinni tankoon ja kiskoi tarvittavat raudat hyväksyttyyn loppuasentoon. Tämän tuhman suorituksen ansiosta Jarin kaulaan ripustetaan hetken kuluttua pronssinen mitali MM-tasolla.

Sotkamon Visa onnittelee mitalimiestään!