Klassisen voimanoston SM Ylitorniolla

Aavasaksan Kisa järjestää tulevana viikonloppuna Ylitorniolla klassisen voimanoston avoimen luokan SM-kilpailut. Kyseessä ovat osallistujamäärältään kaikkien aikojen suurimmat avoimen luokan SM-kilpailut, kun mukaan on ilmoittautunut yli 160 nostajaa. Sotkamosta kilpailuihin matkaa kolme nostajaa.

Jari Niskanen tavoittelee MM-kisapaikkaa

Perjantaina lavalle nousee ensimmäinen visalainen, Jari Niskanen. Niskanen nostaa kilpailun ulkopuolella ja antaa näytön MM-joukkueeseen. ”Nestori” on innostunut treenaamaan klassisesti viimeiset kuukaudet kesäkuussa Salossa pidettävät MM-kilpailut tähtäimessään, ja odotettavissa onkin huomattavasti rumempia lukemia kuin aiemmat raw-tulokset antavat olettaa. Treenit ovat sujuneet nousujohteisesti ja omat ennätykset ovat paukkuneet jokaisessa lajissa.

Krista kovan haasteen edessä

Lauantaina Krista Määttä tavoittelee niin ikään MM-kisapaikkaa, mutta taistelee samalla avoimen luokan SM-mitalista. Sarjan 52 kg kilpailusta on odotettavissa äärimmäisen tiukka, kun mukana on useita huippunostajia monelta eri vuosikymmeneltä. Hanna Rantala (s. 1982) on kirkas tilastoykkönen 350 kilon tuloksellaan ja luvassa saattaa olla jopa haamuraja 100 kg penkiltä! Määttä (-95) on tilastokakkonen 325.5 kilon tuloksella ja on sarjan paras maastavetäjä. Seuraavat neljä ovat alle 20 kilon sisällä: Mervi Sirkiä (-72) 310 kg, Marcela Sandvik (-74) 307 kg, Leena Jokitalo (-61) 297.5 kg ja Vuokko Viitasaari (-54) 292.5 kg.

Pekka Tervo tavoittelee ennätyksiä

Sunnuntaina vuorossa on kisojen viimeinen Visan edustaja, kun Pekka Tervo kilpailee alle 93 kilon sarjassa. 93 kg on kilpailujen osallistujarikkaimpia sarjoja 18 ilmoitautuneellaan ja myös yksi kovatasoisimmista. Viime syksynä bodylavoilla vaikuttaneen Tervon treenikunto herätti odotuksia kovista tuloksista, mutta viimeisillä viikoilla iskenyt sairastelu on voinut syödä parhaan terän.

Sotkamolaisittain mielenkiintoa herättää myös lauantain iltakilpailu, jossa Ville Niskanen on kansallisen 1. luokan tuomarikokeessa. Kokeen hyväksytysti suorittaessaan Niskasesta tulee tämän hetken nuorin 1. luokan kansallinen tuomari 19 vuoden ikäisenä. Visalla on ennestään jo kolme 1. luokan tuomaria: Jouni Kvist, Jari Niskanen sekä Helena Kvist.

Kilpailut näytetään livenä netissä osoitteessa http://bambuser.com/channel/aavaki