Jari nosti MM-hopeaa Aurorassa

Sotkamon Visan Jari Niskanen on voittanut veteraanien (50v) voimanoston MM-hopeaa juuri äsken päättyneessä kisassa Aurorassa Yhdysvalloissa!

Niskanen nosti jalkakyykyssä 285 kiloa. Tämä riitti lajihopeaan. Jalkakyykyn vahvin oli isäntämaan Gary Pamplin 295 kilon tuloksella. Kanadan Paul Gidney tipahti tässä vaiheessa kokonaiskisasta jäätyään tuloksetta.

Niskanen punnersi penkiltä suorille käsille 210 kiloa. Penkiltä tuli myös lajihopeaa Pamplinin lisättyä kaulaa kokonaiskisassa 240 kilon punnerruksellaan. Penkin aloituspaino oli liikaa Japanin Koichi Nakatanille ja penkin jälkeen jo toinen kilpakumppani oli ulkona kokonaiskisasta.

Maastanostosta muodostuikin varsinainen trilleri. Pamplin lähti liikkeelle selvästi pienemmillä raudoilla kuin Jari. Jari väijyi iskun paikkaa ja paikka avautui vimeisellä kierroksella Pamplinin vedettyä 245 kiloa. Jari lastautti 285 kiloa, tarttui päättäväisesti tankoon ja veti raudat hitaasti ylös. Suomalaisten pettymykseksi tuomarit hylkäsivät noston äänin 2-1. Jari sai myös vedosta lajihopean toisen kierroksen tuloksellaan 267,5 kiloa. Kanadan Gidney saavutti lajikullan 277,5 kilon tuloksella.

Jarin yhteistulos oli tänään 762,5 kiloa ja kaulaan ripustettiin yhteistuloshopea sekä kolme lajihopeaa. Mestariksi nosti Gary Pamplin 780 kilon yhteistuloksella.

Sotkamon Visa onnittelee MM-mitalistiamme!!!!