Nuorten klasssisen voimanoston SM-kisoihin 150 nostajaa

Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut järjestetään tulevana viikonloppuna Kankaanpäässä. Kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 150 nostajaa. Sotkamon Visasta kilpailuihin osallistuu neljä nostajaa.

Visalaisista ensimmäisenä lavalle astelee lauantaina alle 20-vuotiaiden 83-kiloisten Suomen mestaruutta puolustava Pedro Björkstedt. Sarja on kenties ikäluokan kovatasoisin. Ylöjärven Teemu Hällfors on tehnyt ennakkoon kovimman tuloksen, 627,5 kiloa. Kokemäen Frans Simulan tulos on vain 2,5 kiloa pienempi. Björkstedtin voittotulos viime vuodelta oli 567,5 kiloa.

Lauantain toinen visalainen on alle 20-vuotiaiden 105 kilon sarjassa nostava Ville Niskanen. Niskasen sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki on vuoden 2013 maailmanmestari Niko Nurmi 727,5 kilon tuloksella. Muista mitalisijoista tullaan käymään kuitenkin kova kilpailu.

Sunnuntaiaamuna nostovuorossa on Krista Määttä. 52 kilon sarjassa kansainvälistä arvokisamenestystä tänä vuonna niittänyt Määttä nostaa nyt 57-kiloisissa. SE-tuloksia hätyyttelevä Määttä on niin ikään sarjansa puolustava Suomen mestari.

Kilpailujen viimeinen visalainen on alle 23-vuotiaiden 63 kilon sarjassa nostava Riikka Kemppainen. Kemppaisen sarja on yksi kilpailuiden nostajarikkaimmista kahdeksalla ilmoittautuneellaan. Kemppaisen 330 kilon tulos on ennakkoon sarjan kolmanneksi kovin, mutta hyvin sujuneet reenit lupaavat tiukkaa taistelua sarjan SM-kullasta.

Kajaanin Kuohu passittaa kisoihin kolme kainuulaista lisää. Kuohusta Kankaanpäähän matkaavat Olli Törrönen (M20 93kg), Peetu Heikkinen (M20 105kg) ja Antti Okuloff (M20 120kg).