Pekka Kulju punnersi Suomen ennätyksen

Sotkamon Visan Pekka Kulju (93kg) päätti kisakautensa komealla tavalla punnertamalla tänään klassisen penkkipunnerruksen uudeksi Suomen ennätykseksi huikeat 196.5kg Team 365:n järjestämissä Record Breaker – kilpailussa Helsingissä.

Kulju aloitti kilpailunsa kisatuloksen varmistaneella 180.0kg punnerruksella. Toiseen yritykseen lastattiin viikko takaperin kotiareenalla Sotkamossa hylätyt SE-raudat 196.5kg. Tällä kertaa nostomerkki otettiin huolella ja tiukan puristuksen jälkeen tuomarit antoivat Kuljulle tyylipuhaat pisteet. Viimeisellä yrityksellä kokeiltiin vielä tasalukua 200.0kg, johon tällä kertaa ei enää riittänyt paukkuja.

Äärimmäisen kovassa kokonaiskilpailussa Kulju sijoittui neljänneksi. Kisan voitti Maalahden Fredrik Smulter (+120kg) 282.0kg SE-nostollaan. Muille mitalisijoille ylsivät isäntäseuran Sami Pullinen (105kg) SE-tuloksella 229.0kg ja Savon Voimaveikkojen Markku Väisänen (83kg) tuloksella 185.0kg.

Viikko sitten Sotkamon Visan vuoden urheiljaksi palkittu Kulju päätti ennätystuloksellaan kilpailukautensa tyylikkäästi. Jano ei kuitenkaan vielä sammunut kauan metsästettyyn SE-tulokseen. Seuraavaksi Kuljun tähtäimessä on Euroopan ennätys painot 215.0kg, jota lähdetään metsästämään heti tulevalla kaudella.