Tomi Määttä Ruskanostojen paras

Kansallinen varustevoimanostokilpailu Ruskanostot kilpailtiin eilen terveyskeskuksen voimailutiloissa. Paikalle oli saapunut viisi nostajaa, joten kisa saatiin vietyä läpi reilussa parissa tunnissa.

Päivän parhaaksi nostajaksi nosti vuoden 2015 Suomen mestari Tomi Määttä. Kokkolalaisseuraa Nordic Poweria edustava Määttä kasasi 120 kilon sarjaan tuloksen 890 kiloa. Määttä oli myös kyykyssä (337,5 kg) ja penkissä (250 kg) päivän paras.

Kakkostilan nappasi Kajaanin Kuohun Samuli Kokkarinen 757,5 kilon totalilla sarjaan 83 kg. Kokkarinen paranteli myös omissa nimissään olleita piirinennätyksiä kyykyssä, vedossa ja yhteistuloksessa. Vetotulos 302,5 kiloa oikeutti päivän parhaimman maastavetäjän titteliin.

Kilpailun kolmas oli niinikään Kuohua edustava Tarmo Lähdesmäki, jolta odoteltiin jopa piirinennätyskyykkyä sarjaan 105 kiloa. Se jäi kuitenkin haaveeksi, tulokseksi kuitenkin 290 kiloa. Maastavedossa Lähdesmäki onnistui riistämään piirinennätyksen 292,5 kilon tuloksella sitä miltei 3 vuotta nimissään pitäneeltä Visan Jani Korhoselta.

Neljänneksi nosti isäntäseuran Mikko Rusanen, jonka päivä oli kaikin puolin täydellinen. Yhdeksän onnistunutta nostoa yhdeksästä ja yhteistulosta kertyi 580 kiloa sarjaan 83 kiloa.

Visan Ville Niskanen oli kilpailun viides 612,5 kilon tuloksella sarjaan 105 kiloa. Penkkitulos 160 kg ja vetotulos 265 kg olivat Niskasen uusia ennätyksiä.

Seuraavan kerran Sotkamossa nostetaankin pykälää korkeammalla tasolla, kun 9.-11. joulukuuta Suomen kärkinostajat kokoontuvat mittelemään klassisen voimanoston SM-kilpailuihin Vuokatin urheilutalolle.

Videokooste: