Yhdeksän visalaista klassisen penkin SM-kisoihin

Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestetään 3.-4. joulukuuta Pietarsaaressa. Sotkamon Visasta kilpailuihin matkaa yhdeksän nostajaa.

Aira Knutars on visalaisista ensimmäisenä lavalla heti lauantaiaamuna. Perussuoritus riittänee Knutarsille viidenteen peräkkäiseen SM-kultaan.

Naisjuniorit nostavat naisveteraanien jälkeen ja Visaa ovat edustamassa Krista Määttä ja Riikka Kemppainen. Satu Pylväs on 57 kilon sarjan ennakkosuosikki ja Krista tarvitseekin jopa pienen yllätyksen pystyäkseen nousemaan korkeimmalle korokkeelle. Riikka on varmasti ottanut opikseen Virkkalan epäonnistumisesta ja nappaa mitalin 63 kilon sarjassa.

Seuraavana visalaisista lavalla ovat Arttu Kyllönen ja Santeri Kvist. Kyllönen nappaa vuoden toisen kultamitalinsa ja on mitä todennäköisemmin ikäluokkansa (M15) paras nostaja. Kvistin sarjassa M17 59kg tulee varmasti hurja kamppailu mitaleista.

Santerin velipoika Konsta Kvist nostaa sarjassa M20 74kg. Sarja on ennakkoon kovatasoinen ja Kvistiltä vaaditaankin hurjia ennätysparannuksia noustakseen mitalikolmikkoon.

Lauantain viimeinen visalainen on sarjassa M60 83kg nostava Jouni Knutars. Reima Häkkinen on sarjan selkeä ennakkosuosikki, mutta Knutars napannee perussuorituksellaan jälleen yhden mitalin palkintokaappiinsa.

Sunnuntain miesten avoimissa sarjoissa nostavat Asko Sirviö ja Pekka Kulju. Sirviöllä on edessään tiukka kamppailu mitaleista sarjassa 66 kg, hänellä ja ennakkoon kolmantena olevalla Simon Selinillä on sama tilastotulos. Pekka Kuljulla ei ole mielessään mitään muuta kuin sarjan 93 kg Suomen mestaruus. Sarjan SE-mies Kulju saa kuitenkin vastaansa alemman sarjan 83-kiloisten SE-miehen Risto Joensuun, joten luvassa on varmasti huikea kamppailu SM-kullasta.