Viisi mitalia penkkipunnerruksen SM-kisoista

Varustepenkkipunnerruksen SM-mitaleista kilpailtiin viime viikonloppuna Helsingissä. Visan joukkue kutistui ennakkoilmoittautumisista viiteen nostajaan, kun Pekka Kulju jätti kilpailut väliin loukkaantumisen ja Krista Määttä sairastumisen takia. Visan viisihenkinen joukkue onnistui kuitenkin parhaalla mahdollisella tavalla, kun jokainen nostajista toi mukanaan mitalin.

Jouni Knutarsille ensimmäinen SM-kulta

Kilpailut käynnistyivät lauantaiaamuna yllätyksellä, kun Jouni Knutars nappasi uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden yli 60-vuotiaiden 83 kilon sarjassa. Ennakkosuosikki Olli Rantanen (I-HV) oli yllättävän vaisu ja Knutars hallitsikin kilpailua tehden kolme varmaa nostoa päätyen 130 kiloon. Rantanen jäi Knutarsista 2,5 kiloa. Sarjan pronssille nosti Pietarsaaren Pauli Linna 115 kilon tuloksella.

Aira Knutars vaikeuksien kautta voittoon

Aira Knutars oli jahtaamassa 19. peräkkäistä varustepenkkipunnerruksen SM-kultaa yli 60-vuotiaiden 52 kilon sarjassa. Knutarsin kultajunalla oli kuitenkin pieniä käynnistymisvaikeuksia, kun kaksi ensimmäistä nostoa tuomittiin hylkyyn takapuolen nousemisen takia. Viimeisellään Aira työnsi kuitenkin hyväksytysti 75 kiloa ja nappasi nostollaan myös ikäluokan parhaan nostajan tittelin.

Riikalla onnistunut debyytti avoimissa

Riikka Kemppainen nosti ensimmäiset kilpailunsa avoimessa ikäluokassa. Alle 63-kiloisten sarjassa nostanut Kemppainen otti aloituksensa 75 kiloa varmasti raakana, jonka jälkeen lähdettiin taistelemaan sijoituksista penkkipaidan kanssa. Kokemattomuus paidan kanssa näkyi lavalla, kun kaksi seuraavaa nostoa sinkoili vähän minne sattuu, mutta aloitusraudan onnistuminen riitti kuitenkin pronssille asti, kun hopealle yrittänyt Johanna Pärssinen jäi lopulta kokonaan ilman tulosta. Sarjan voittoon Maria Hakulinen (JoPuPo) 105 kilolla ja hopealle Eveliina Partanen (JuPu) 90 kilolla.

Mikko ei huonolle hävinnyt

Mikko Rusanen on kolunnut voimanoston SM-lavoja, mutta nosti nyt ensimmäistä kertaa penkkipunnerruksen SM-kisoissa. Helpon 130 kilon aloitusraudan jälkeen lähdettiin yrittämään piirinennätyslukemia 142,5 kilosta, mutta ennätyksiin eivät vielä Mikon rahkeet riittäneet tällä kertaa. Mikko nappasi tuloksellaan hopeaa, kun yli 50-vuotiaiden 83-kiloisten voitto meni suvereenisti Stig Björkqvistille (NyKK). Björkqvist paranteli SE-lukemat 203 kiloon ja nappasi suorituksellaan myös ikäluokan parhaan nostajan tittelin.

Ville Niskanen ei päässyt parhaimpaansa

Tampereen SM-kisoissa tuloksiinsa pettynyt Ville Niskanen lähti hakemaan parempaa penkkitulosta Helsingistä, mutta sielläkään ei rauta liikkunut Niskasta tyydyttävään tahtiin. Aloitusraudan 145 kiloa jälkeen kaksi yritystä 155 kilosta jäivät välille. Tuloksella Niskaselle kuitenkin SM-kultaa alle 23-vuotiaiden 105 kilon sarjassa.