Aira Knutars EE-tuloksella Euroopan mestariksi

Ylitorniolla nostettavat klassisen penkkipunnerruksen Euroopan mestaruuskisat alkoivat tänään kainuulaisittain iloisissa merkeissä, kun seuratasolla Sotkamon Visaa edustava Aira Knutars voitti masters 3 -ikäluokan mestaruuden euroopanennätystuloksella.

Painoluokassa 52 kisanneen Knutarsin aloituspaino oli 60 kiloa. mikä oli heti Euroopan ennätys. Toisella kierroksella ennätys koheni 62,5kiloon. Viimeiseen nostoon kuormattiin ikäluokan maailmanennätys 65 kiloa. Tämä rauta jäi kuitenkin rinnalle.

– ”Minulle tuli viimeisessä nostossa jonkinlainen blackout, enkä saanut nostoon normaalia paineita”, harmitteli Knutars maailmanennätysyrityksen epäonnistumista. Maailmanennätyksen metsästys jääkin seuraavien kansainvälisten kisojen tavoitteeksi.

Airan saldona kisassa oli siis Euroopan mestaruus ja kaksi Euroopan ennätystä. ”Annan itselleni kisasta arvosanan hyvä plus, sillä olkapäävaivat ovat häirinneet kisavalmistautumistani”, totesi lopputulokseen suhteellisen tyytyväinen Knutars vaatimattomasti.

Seuraava kainuulaisnostaja näissä kisoissa on Sotkamon Visan Krista Määttä, jonka kisapäivä on lauantaina. Krista nostaa junioreiden 57 kilon painoluokassa.