Kisaennakko: Klassisen penkkipunnerruksen EM 9.-13.8.2017 Ylitornio

Klassisen penkkipunnerruksen euroopanmestaruuksista kisataan ensi viikolla Ylitorniossa. Nelipäiväisessä tapahtumassa nostetaan junioreiden, masters-ikäisten ja avoimen luokan sarjoissa. Kisoissa on kaikkiaan 292 kilpailijaa, joista 198 on miehiä ja 94 naisia.

Kolme kainuulaispunnertajaa on raivannut tiensä maajoukkueeseen. He ovat Sotkamon Visan Aira Knutars, Krista Määttä ja Pekka Kulju. Lisäksi Visan Helena Kvist toimii kisoissa tuomarina ja Jouni Kvist avoimen maajoukkueen joukkueen johtajana.

Ensimmäisenä kainuulaisista lavalle nousee Knutars. Airan kisapäivä on torstai 10. elokuuta. Kisa alkaa kello 10:00. Hän nostaa masters3 -ikäluokassa, millä tarkoitetaan yli 60-vuotiaita.
”Olen treenannut kisoihin säästeliäästi käsivaivan takia”, kertoo sarjansa tilastoykkönen Knutars ja pitää tuloskuntoaan hieman arvoituksellisena.

Lauantaina (12.8. kello 10:00) vuoroon tulee Määttä. Krista on tyttöjen tilastoissa toisella sijalla 80 kilon noteerauksella. Hänen edellään on Ukrainan Anna Rykun viisi kiloa kovemmalla tilastotuloksella.

Sunnuntaina (13.8. kello 10:30) punnerrusluvan saa ainoa yleisen sarjan kainuulaisedustaja Kulju. Pekka on tilastoissa neljällä sijalla 202,5 kilon punnerruksellaan. Sarjan piikkipaikkaa pitää hallussaan kokenut kisakettu Puolan Jan Wegiera tuloksella 225 kiloa. Pekan kisavuotta on häirinnyt sinnikäs olkapäävaiva, josta huolimatta Pekka aikoo haastaa kisakumppaninsa tuimaan taisteluun.

Kisojen kenties valovoimaisin tähti on Suomen Fredrik Smulter, joka on tunnettu kansainvlisestä menestyksestään sekä iltapäivälehtien ja youtube-päivitysten huimista nostoista. Smulter lähtee kisaan tilastokakkosena Itävallan Christian Wackernellin jälkeen. EM-kisa huipentuu sunnuntaina näiden titaanien taistoon (13.8. kello 14:30 alkaen).