Pekka Kulju viidenneksi EM-kisoissa

Sotkamon Visan Pekka Kulju sijoittui viidenneksi klassisen penkkipunnerruksen EM-kilpailuiden päätöspäivänä Ylitorniolla. Miesten avoimen luokan 93 kilon sarjassa kilpailleen Kuljun tulos oli 197,5 kiloa. Sarjan mestariksi nosti Tsekin Jakub Sedlacek uudella Euroopan ennätyksellä 222,5 kiloa.

Pekka Kuljua tänä vuonna vaivanneet olkapäävaivat eivät näkyneet lavalla, vaan Kulju punnersi kaksi varsin mallikasta nostoa 190 ja 197,5 kilosta. Viimeisellään Kulju pääsikin yrittämään EM-pronssimitalia 212,5 kilon nostolla, joka ei ollut lainkaan onneton yritys. Tuokaan nosto ei olisi tosin riittänyt mitalille, kun Kuljun jälkeen Ruotsin Marcus Grahn onnistui 215 kilosta ja nousi hopealle samalla tuloksella ohi yli 50-vuotiaiden ME:n tykittäneen Jan Wegieran.

EM-kilpailuiden päätöspäivä oli suomalaisittain menestyksekäs, kun aamun kilpailuissa Susanna Virkkunen (N 72 kg), Johanna Kankus (N 84 kg) ja Pauli Kouki (M 66 kg) nappasivat vuorotellen EM-hopeaa. Päivän kruunasi Fredrik Smulter voittamalla Euroopan mestaruuden miesten superraskaassa sarjassa.