Krista Määttä nosti SM-kisojen parhaaksi

Sotkamon Visan Krista Määttä aloitti visalaisten kisakauden loistavasti voittamalla klassisen voimanoston SM-kultaa tänään Kankaanpäässä. Alle 23-vuotiaiden 57 kilon sarjassa kilpailleen Määtän voittotulos oli 383 kiloa, jolla Määttä paransi aiempaa ennätystään tähän painoluokkaan hurjat 25,5 kiloa! Tällä tuloksellaan Määttä oli myös 26 nostajan joukosta koko SM-kilpailuiden paras naisnostaja.

Määtän suorittaminen oli läpi kilpailun todella varmaa, mistä osoituksena kaikki yhdeksän nostoa hyväksyttiin. Jalkakyykyssä Määttä paranteli entistä ennätystään 7,5 kiloa päätyen lukemiin 132,5 kiloa. Ennen kilpailua Krista epäröi penkkikuntoaan, mutta mitä vielä: viimeisellä suorille käsille ojentui uudet SE-lukemat 83 kiloa! Bravuurilajissaan maastavedossa Määtän nostot olivat taattua laatua ja viimeiseen 167,5 kilon nostoon jäi vielä jopa varoja. Määttä oli kilpailun jälkeen syystäkin tyytyväinen suorituksiinsa.

Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut jatkuvat visalaisten osalta vielä huomenna, kun klo 11 lavalle astelevat miesjuniorit Lassi Immonen ja Ville Niskanen.