Kainuusta viisi nostajaa voimanoston SM-kisoihin Tampereelle

Voimanoston suomenmestaruuksista kilvoitellaan tulevana viikonloppuna Tampereella. Jalometallia tavoittelee yhteensä 86 nostajaa, joista viisi on Kainuusta. Kisat nostetaan tukevilla varusteilla.

Visasta kisoihin osallistuu kolme nostajaa: Ville Niskanen, Mikko Rusanen ja Jari Niskanen. Kaikkien visalaisten kisapäivä on lauantai. Kajaanin Kuohusta kisoihin osallistuvat Antero Juntunen ja Toivo Kyllönen, jotka nostavat 60-vuotiaiden sarjoissa sunnuntaina.

Ville Niskanen nostaa junioreiden painoluokassa 105kg. Kolme kertaa suomenmestaruuden voittanut Niskanen lähtee kisaan parantamaan omia ennätyksiään.
– Neutraalilla mielellä lähden kisaamaan ja tavoitteena on saada penkistä tulos, vitsailee viimeistä vuottaan junioreissa nostava Niskanen.

Mikko Rusanen nostaa 50-vuotiaiden 83 kilon painoluokassa. Viime vuonna SM-hopeaa nostaneella Rusasella on muutama kanto kaskessa matkalla kohti uran ensimmäistä suomenmestaruutta.
– Treenit ovat sujuneet hyvin. Katsotaan pystynkö haastamaan maajoukkuenostajat, pohtii tasaisen varmaa tulosta tahkonnut Rusanen.
Mikon sarja on kova ja tasainen. Kisassa ennakkosuosikin viittaa kantaa Salon Rami Huovinen, mutta mustana hevosena pidetään Laitilaan arvokisamenestyjää Ari Oksasta, joka tekee paluun nostolavoille.

Jari Niskanen nostaa 50-vuotiaiden 105 painoluokassa ennakkosuosikkina. Varmana arvokisamenestyjänä tunnetun Niskasen tavoitteena on voittaa suomenmestaruus ja varmistaa tällä paikka maajoukkueessa.
– Pyrin nostamaan uuden jalkakyykyn suomenennätyksen, jos suotuisat tuulet puhaltavat, asettelee Niskanen tavoitteitaan Tampereen kisaan.

Visan nostajat ovat siis kisalavalla lauantaina 10.2 kello 14:00 alkaen. Ville ja Mikko nostavat 1. ryhmässä ja Jari 2. ryhmässä. Jarin arvioitu kisan alkamisaika on 14:40.

Livelähetys kisasta:

Livepöytäkirja:
https://live.powerlifter.cz/en-US/default.aspx?id=1116