Visalaisille kolme mitalia varustevoimanoston SM-kisoista

Varustevoimanoston SM-kilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna Tampereella. Sotkamon Visan osalta kilpailut sujuivat hienosti, kun kolme nostajaa saavutti yhtä monta mitalia. Mikko Rusanen ja Jari Niskanen nostivat SM-kultaa, sekä Ville Niskanen SM-hopeaa.

Yli 50-vuotiaiden 83 kilon sarjassa Mikko Rusasen kilpailu alkoi vaikeasti, kun jalkakyykyn aloituspaino 205 kiloa hyväksyttiin vasta kolmannella yrityksellä. Penkkipunnerrus sujui jo Mikolta paremmin ja tulokseksi 140 kiloa. Maastavedossa Rusanen nosti kolme onnistunutta nostoa ja viimeisellään 227,5 kiloa. Yhteistuloksella 572,5 kiloa Rusanen juhli uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta Laitilan Ari Oksasen jäädessä yli 20 kilon päähän.

Jari Niskasen kilpailu oli hankala, josta kertoo vain kolme hyväksyttyä suoritusta. 250 kilon jalkakyykky, 180 kilon penkkipunnerrus ja 250 kilon maastaveto tuottivat yhteensä 680 kilon saldon, jolla Niskanen nappasi yli 50-vuotiaiden 105 kilon sarjan SM-kultaa jo kolmannen kerran putkeen. Niskanen oli sarjassaan ylivoimainen, sillä Vilppulan Kari Vähämäki jäi Niskasesta 135 kiloa.

Alle 23-vuotiaiden 105 kilon sarjassa nostaneen Ville Niskasen kilpailu starttasi komeasti 247,5 kilon ennätyskyykyllä. Penkkipunnerruksessa ennätyksistä jäätiin kauas, kun suorille käsille ojentui 145 kiloa. Maastavedossa Niskanen nosti viimeisellään 245 kiloa. 637,5 kilon yhteistuloksella Niskanen pokkasi SM-hopeaa, sarjan mestariksi nosti Kuopion Tuomas Puhakka 727,5 kilon yhteistuloksella.