Aira Knutars ja Krista Määttä MM-kisoihin

Sotkamon Visan kansainvälinen kilpailukausi käynnistyy ensi viikolla Vantaalla, jossa järjestetään klassisen penkkipunnerruksen MM-kilpailut. Visasta kilpailuihin matkaa kaksi nostajaa, Aira Knutars sekä Krista Määttä. Lisäksi Visan puheenjohtaja Ville Niskanen toimii avoimen maajoukkueen johtajana.

Aira Knutars astelee lavalle heti maanantain aamukilpailussa. Yli 60-vuotiaiden 52 kilon sarjassa nostava Knutars tavoittelee uransa ensimmäistä klassisen puolen maailmanmestaruutta. Varustepuolella Knutars on juhlinut MM-kultaa neljä kertaa. Knutars onkin sarjansa ennakkosuosikki, joskin ensimmäistä vuottaan yli 60-vuotiaissa nostava USA:n Janice Woerner on ennakkotilastoissa vain kuuden kilon päässä.

Krista Määttä nostaa perjantain aamukilpailussa. Alle 23-vuotiaiden 57 kilon sarjassa nostava Määttä on ennakkotilastoissa neljäntenä, mutta neljä parasta mahtuu vain 7,5 kilon sisään. Ruotsin Donna Berglund on tilastokärki 90 kilon tuloksellaan. Määtän treenit kilpailuun ovat sujuneet erinomaisesti ja odotettavissa onkin todella jännittävä kilpailu mitaleista.

MM-kilpailut näkyvät livenä Suomen Voimanostoliiton YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDbVKM_BRR2iXrRcFE2YtFCtcmWotA_g3