Aira Knutarsille MM-kultaa

Sotkamon Visan Aira Knutars on voittanut maailmanmestaruuden tänään alkaneissa klassisen penkkipunnerruksen MM-kilpailuissa Vantaalla. Yli 60-vuotiaiden 52 kilon sarjassa kilpaillut Knutars nosti voittoon omalla ennätyksellään 67,5 kiloa.

Kilpailu oli alusta loppuun saakka Knutarsin ja USA:n Janice Woernerin välinen kaksintaistelu. Sama kaava toistui kaikilla nostokierroksilla: Woerner meni ensin johtoon ja Knutars kuittasi heti perään. Woerner pakottikin Knutarsin tiukan paikan eteen nostamalla viimeisellään 65 kiloa. Knutars oli painavampi puntarilla, joten hänen oli pakko laittaa viimeiseen nostoonsa omat ennätysrautansa 67,5 kiloa päästäkseen juhlimaan mestaruutta. Kokeneena nostajana Knutarsin päätä ei paljoa palellut, vaan hän punnersi raudat suorille käsille todella varmalla suorituksella. Tämä rauta sivusi samalla sarjan ME- ja EE-tulosta.

MM-kulta on Knutarsin ensimmäinen klassisessa penkkipunnerruksessa. Viime vuonna Knutars voitti EM-kultaa Ylitorniolla. Varustepenkkipunnerruksessa Knutarsilla on neljä MM-kultaa.

Kilpailut jatkuvat sotkamolaisten osalta perjantaina, kun vuorossa on Visan Krista Määttä. Määttä nostaa alle 23-vuotiaiden 57 kilon sarjassa.

Tulokset N60 52kg

1. Aira Knutars, Suomi 67,5 kg
2. Janice Woerner, USA 65,0 kg
3. Vuokko Viitasaari, Suomi 55,0 kg